mandag 15. november 2010

Tiddelibom

Det sner og det sner.  Det er forsåvidt ok, men jeg liker ikke isen som ligger i tykke lag over alt.   Jeg tør ikke kjøre bil på sånt føre rett og slett og jeg har jo ikke lyst til å bli sittende værfast her så veldig lenge.

Men det skjer mye hyggelig også.

På lørdag fikk jeg levert pakke på døren av postdamen.

Jeg vant i  Marions Give away og hun hadde sent meg stor pakke.  Nydelig varmt sjal i alpakka i en aldeles nydelig farge.  Og Marimekkoservietter - det får jeg ikke tak i her så det var ekstra hyggelig.  Kjøkkenklut som sto til var det også - og så sjokolade

Jeg delte ikke med noen.  Jeg spiste opp hele sjokoladen selv. Hver smitt og smule. Tusen takk Marion, det var en superhyggelig overaskelse og  den ble satt veldig stor pris på.

Ellers har helgen vært en smule stressende.  Det er bare fordi jeg rett og slett ikke kan bestemme meg - jeg liker ikke å bestemme meg.   Vi skal altså ha nytt gulv,  på stua, i gangen, dette rommet og badet.  Og det er alt for mange gulv å velge i. 

Først  hadde vi bestemt oss for bambus.  Slitesterkt, veldig "grønt" og med en levelig pris. Men så var det det at jeg i grunnen helst hadde ønsket meg eike-gulv.  Så vi dro "bare for å titte litt".  Der fant jeg jo et eikegulv som var helt nydelig selvfølgelig.  Men det var så fryktelig dyrt.
Etter mye om og men bestemte jeg meg for et annet eikgulv, som var nesten like fint og ikke riktig så dyrt. 

Da vi kom hjem begynte jeg å angre meg. Jeg fant ut at det i grunnen var litt dumt å kjøpe noe som bare var  nesten bra nok - så kanskje vi skulle ta bambus-gulvet alikevel?  Og sånn gikk timene, med meg vinglende hit og dit.   Heldigvis har jeg en klok ektemann som bestemte at vi skulle ha det gulvet jeg hadde mest lyst på.  Enda bra at jeg alledere har sluttet å røyke ellers så måtte jeg ha sluttet nå.

Men nå må gulvene her rives opp sånn at det kan tørke ordentlig opp etter oversvømmelsen.  Så må det nye gulvet ligge og aklimatisere seg. Det skal bli passelig fullt og rotete her igjen.  Jeg reiser vel opp til Aberdeen og blir der en uke eller to tenker jeg. Jeg orker rett og slett ikke alt det kaoset der.  Uka før jul skal ytterdøren og de 3 vinduene på forsiden av huset byttes ut også så det blir vel styr hele resten av året.

Så jeg har ingen dårlig samvittighet for at jeg bare har sittet på sofaen og gjort ingenting noen dager.

Jeg har jo strikket da selvfølgelig.  Denne halsen gikk det fort nok å få ferdig.   Garnet er fra Fyberspates, kid mohair boucle, silkemykt, tykt og varmt.

Strikket på pinner nr. 7mm og ca. 1 meter langt.   Jeg la vel opp 30 masker og strikket bare rillestrikk.


Det ble et par pulser til også.  Jeg strikker disse bare fordi jeg syns de er morsomme å strikke - er det noen som har lyst til å kjøpe dem så er de til salgs,  det samme går for halsen over her.  Jeg har virkelig ikke bruk for dem selv.

Garnet jeg har brukt er håndfarget merino og kidsilk.

Og så for å more meg selv så strikket jeg en av Ingrids engler. Som alle de englene jeg lager så mister de vingene sine underveis.  Jeg vet ikke helt hvorfor?  
Jeg brukte  et nøste med hvitt garn og noen rester til genser og lue.  Ordentlig morsomt var det.


Ingrid har virkelig utrolig mange fine oppskrifter på bloggen sin. Den anbefales på det varmeste. 
Og så fikk jeg endelig ferdig tovatøfflene.   2 omganger i vaskemaskinen på 40 grader og så ble de med sengetøyet inn i tørketrommelen.  Skikkelig tovet med andre ord.   En kan trenge det hvis denne vinteren blir så kald og lang som det ser ut som. 

Nå skal jeg gå og sette meg foran tvn igjen.  Jeg får bruke den tiden jeg kan til å vegetere tror jeg.  Til helgen smeller det vel løs her. 


22 kommentarer:

Marit -Tusenfryd sa...

Så koselig gave du har fått! marimekko er jo bare toppen:)
Du strikker da uhyggelig fort, så mye som du har fått gjort siden forrige innlegg:!!!
Halsen var flott, veldig praktisk og god fasong. Jeg liker når de dekker ordentlig i halsen.

Håper gulvene blir akkurat så fine som du drømmer om. Det er slett ikke lett å velge så jeg skjønner godt dine om og men....

Marion sa...

Så bra at sjokoladen og gaven falt i smak!
Så må jeg le litt med det gulv styret ditt :) Vi pusser opp bad for tiden og det er absolutt for mye og velge i!!! Ble overlykkelig i dag når det var bare 2 farger og velge i når det gjalt spottene vi skal ha i taket :D
De tovatøflene så da fryktelig gode ut!
Du får ha en riktig fin uke videre!
Klem

Muffin sa...

Du strikker deg gjennom det meste :) Nye gulv er veldig fint, du kan glede deg til det blir ferdig. Her går det i vinyl, det er det eneste som står seg mot hundeklør... men bambus høres fint og ekslusivt ut!
Tror det skal være sånn, at englene har usynlige vinger. Mine er iallfall ikke synlige :)

malla-b sa...

Koseleg å titte innom her hos deg. Det koster å velikeholde og reparere hus, vi måtte ta taket vårt i vår.
Mykje fint du har laga. Av og til fortjener vi å sitte i sofane litt.
Ha ei kjempefin veke.

bodil sa...

Hei.Gratulerer med kjempe fin gave.Så mye fint du har laget.Nydelig.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

karin sa...

Fatt mot, kjære bloggvenn!
Ombyggingsrot i heimen kan knekke den tøffeste;) Men du har jo strikkingen og gode venner ser jeg; gave nå igjen! Heldig du ja!
Den kragen din så bare råfin ut!
Tøft med knapper da.
Nå venter jeg på Criminal Minds på Tv'n...mens jeg lager pulsvanter;)
Ha ei superduper uke!

Annepålandet sa...

Da får jeg bare ønske lykke til med oppussingen! Tenk, nesten "nytt" hus til jul, det blir sikkert deilig - etterpå.
Ha en finfin uke! Det snør her også, og i kveld er det glatt og mange utforkjørsler på veiene. SNØ er forsåvidt greit nok, men de glatte veiene... :-(

Odins lille hjørne sa...

Grautler med gaven fra Marion! :0)
Så mye kjekt du har laga! Har sånne tova tøfler som jeg fikk av en veninne, og de er bare hææærlig varm! Pulsene er hærlig,flotte og varme.
Engelen var jo kjempesøt, selv uten vinger!
Lykke til med gulvprosjektet.. Ikke kjekt når det står på! Hils mannen og gi han en klem, ja og en til deg og! Kos deg i Aberdeen! Skulle vært der en tur,.. på Hobby Lobby.. tji hi..
klem fra odin

Stubbetufsa sa...

Så skrekkelig dumt med de gulvene! Men så får du fornyet dem, med din kloke mann tittende på deg fra sidelinja!
Den halsen ble fin! Pulsvarmere kan jeg ikke noe med...
Ha det bra!

Miss.Møllebo sa...

Sne allerede,pu-ha, det ville jeg ikke lide. Ja Ingrid har mange gode op skrifter som jeg også nyder. Det bliver spændende at få nye gulve, men kaos måske, Godt det ikke er mig,kan heller ikke lide uroen og rodet det giver. Men ha det bra i hvert fald.

Viola sa...

Oi- det der var nydelige tøfler, jeg likte også pulsene og skjerfet. Jeg har bestemt meg for å lage slike pusler selv, jeg prøvde heklinga på kanten, styra fælt kan du tro, men til sist fikk jeg det til, og det var moro! Men det var bare en liten modell.. :) Men først noen grytejluter (ihvertfall et par) for å komme meg skikkelig "i varmen".. :) Skjerfet med knappene ble veldig stilig!

Gratulerer med gevinst, flott pakke! :)

Mye styr hos deg nå fremover skjønner jeg, masse ting som skal gjøres, jeg ønsker dere lykke til!

Synnøve Olava sa...

Hei! Så morsomt å få gave i posten... :O) Spennede å lese om livet ditt på det skotske høylandet, se de flotte bildenen og ikke minst alt det fine du lager! Lykke til med det nye golvet, det blir nok kjempeflott når det kommer på plass!

Ønsker deg en strålende dag!

Synnøve Olava sa...

Hei! Så morsomt å få gave i posten... :O) Spennede å lese om livet ditt på det skotske høylandet, se de flotte bildenen og ikke minst alt det fine du lager! Lykke til med det nye golvet, det blir nok kjempeflott når det kommer på plass!

Ønsker deg en strålende dag!

Stjerneglimt sa...

Gulvet er viktig for trivselen i et rom, klart du må tenke deg godt om, det kalles ikke å være ubestemt, når man omsider finner det man vil ha er det jo lett å velge ;)
Tror jeg må kikke inn hos Ingrid, den engelen var riktig søt.

Petrine sa...

Hei igjen !

Det blir da kjekt med nye golv, sjølv om det er styr og rot med det :)

Så kjekt med pakke i posten !! Fine pulsvarmera og hals.

Sjølv held eg på med å strikke lilla duk til advent. + lue + rosa selbuvottar + div nålefilt + kjøpte eit fuglebrett som skal ombyggast til nissehus. Berre rot og tull på denne dama. Må ha masse småprosjekt som eg kan rote med.

Ønsker deg ein fin dag og pass deg på holka :) ( her er is her også, så eg har ikkje tenkt meg ut før til våren)

Anne N. sa...

Fantastisk så produktiv du er :o)
Jeg elsker de pulsene og den halsen din!
Er enig med mannen, ta det gulvet du helst vil ha, du skal vel mest sansynlig SE det hver dag i resten av ditt liv - da er det godt å føle at du liker det du ser :)
Klem, Anne:)

Merete sa...

Jeg er så imponert over fortellerstemmen din. Du kan skrive så festlig om det mest hverdagslige, et skikkelig talent du har der. Det kunne du jo tenke på å utnytte en gang du sitter værfast og hele huset er pusset opp og alt garn strikket opp... ;-) Men gjerne før det!

Sagt Med Hjertet sa...

Så mye fint å se her inne hos deg, som vanlig må jeg si.. ;-)

Alt godt fra Eirin

Vibekes lille grønne sa...

Tror det er lurt å gå for det gulvet du virkelig har lyst på. Ellers blir det fort til at man angrer seg. Vi kjøpte også ganske dyrt gulv. Vakkert å se på hver dag og hva det kostet har jeg glemt for lenge siden.

Hyggelig med gave i posten og jammen får du tid til å strikke uansett hvor travel du er! Ha en fortsatt god uke! :)

Sagt Med Hjertet sa...

Så artig at du har bodd her i området, det vil jeg gjerne høre mer om. ;-)

Kommer nok ikke til å lage fenalår her i Spania, men når jeg kommer hjem igjen.... ;-)

Ha en god dag i høylandet.

Alt godt fra Eirin

Litt om alt sa...

De flotteste englene er de som har usynlige vinger og kalles venner :))
Nytt gulv til jul. Wow. Du trenger all vegetativ tid du kan få mellom slagene. Synes ikke det er lenge disen du skrev om nye vinduer, men det var kanskje ett annet sted i huset?
Tøflene så herrrlige ut! Og de pulsene der gjør meg rett og slett misunnelig...(er det lov å si sånn tro?) Kald vinterklem herfra

Tovepia sa...

Hei på deg;) du skulle vært med til sol-landet;)..det gjorde godt;)
Det foregår saker og ting rundt deg ihverfall, og nye eikegolv høres ut til å bli flott!!
Nydelige disse pulsene dine! Og eenig med deg, Ingrid har de herligste oppskrifter! Tovatøflene har jeg selv sett på, og dine ble flotte! Varme er de også;)
Ta deg noen dager/uker i Aberdeen mens arbeidet pågår og kos deg, klem fra meg;)