lørdag 8. oktober 2011

Nesten frost

Nå er det slutt på sommeren, både den indiske og den skotske.I dag har det vært strålende sol og blå himmel. Midt på dagen klatret temperaturen opp til 6 grader.  Så da blir det vel tidlig vinter i år også.  Men når sant skal sies så foretrekker jeg sol og kuldegrader fremfor tåke og silregn.

Jeg må vel begynne å forberede hagen på vinteren også. Bære inn planter og pynt.  Det syns jeg er like trist hvert eneste år.

På den annen side så er det  herlig å ta de ut igjen på våren  - og det ene går jo ikke uten det andre.  Det er vel sånn livet er.

Jeg vandret inn på bloggen til Mimouna.  Hun hadde sokkegarn av samme typen som meg hun også  og hun  hadde  et herlig navn på fargen:  "Klovnespy".

Det er da aldeles merkelig, er det ikke?  Er det mulig at to ellers oppegående damer har kjøpt dette garnet med vitende og vilje?

Jeg ble litt bekymret og har lurt litt på om det er aliens som  forsøker  å ta over verden utkledd som garn.   Det kan jo være mulig, ikke sant?  

Så om det er flere som har noe liggende så skynd dere og strikk noe av det.  Bare i tilfelle altså.

Er det noen som kan se hva dette skal bli?   Jeg lurte selv jeg, om det i det hele tatt var mulig.  For det skal bli sokker.  Naiad som er enda et mønster fra Janel Laidmans bok. 

Og etter å ha sydd sammen langs den ene siden så ble det jammen sokker av det.

Det var uvant og strikke på den måten, men det tok ikke lengre tid enn vanlige sokker.  Her har jeg brukt pinne nr. 2,75 som det stod i oppskriften, men jeg tror at 2,5 hadde vært bedre. 


Dette vet jeg faktisk ikke hva er.  Det er et mysterium, er det.  Men et mysterium som er satt i gang av Perjorun på Hobbyboden.   Det er ikke ofte jeg blir med på sånt, men dette er så ubegripelig at jeg bare må finne ut av det.

På søndag reiser jeg oppover til Aberdeen igjen.

Jeg ble kjent med Wenche (Odins lille hjørne) gjennom bloggen for et par år siden og da hun skulle til Aberdeen kontaktet hun meg.  Nå skal hun dit igjen og da reiser jeg oppover, så kan vi ha skikkelig jentelunch.  Det er ikke så ofte jeg andledning til sånt så det gleder jeg meg virkelig til.

Jeg håper alle får en fin helg.   Og dere som ikke har vært der enda - strikk innom bloggen til Muffin og ta en titt på kåpen hennes.  Den er helt fantastisk.


11 kommentarer:

Fru Keilegavlen sa...

Hehe...ja, i gjerningsøyeblikket på garnbutikken er det ikkje alltid like godt å vite kva ein endar opp med. ;)
Det er artig med slike mysterium, og ekstra spennande når det er vanskeleg å sjå kva det blir. God tur til Aberdeen. Håpar du får ein kjempeflott tur. Ønskjer deg ei fin helg.

snakkemunn sa...

Spennende sokker du har strikket. Ja det er sikkert morsomt å treffe noen som man treffer på bloggen. Sett om de var veldig annerledes eller slik som man føler de er. Jeg har aldri truffet neon, men kanskje en gang det blir slik. Kos dere hvertfall. Her regner det en del for tiden, men man blir desto gladere den dagen været er fint. :))

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Jammen tryller du med klovnespy du da. At dette kunne bli sokk lå litt utenfor min fantasievne :)

Kos deg i Aberdeen. Alltid stas med jentelunsjer :)

Muffin sa...

Så søt du er som linker til meg, jeg er rød i ørene og svett av all skamrosen. Broren til Wenche og min mann var gode venner som barn, du kan jo hilse henne med det... Synes du får et fint resultat av klovnespygarnet, kan jo informere om at min datter har heklet nydelige små klovner av akkurat samme garn :) Ha en fortsatt fin helg!

wigdis sa...

Så flotte sokker du har fått ut av dette klovnespygarnet, og det er faktisk første gang jeg har sett sokker strikket på den måten. Har hørt om det, men ikke sett det.
Nå vet du vel kanskje hva mysteriet blir, holdt på å melde meg på jeg også, men tok fornuften fangen. Resultatet blir ihvertfall veldig søtt.
Jeg har også vært inne hos Muffins og tittet for første gang. Visste faktisk ikke at hun hadde blogg, trodde hun bare solgte mønster på sokker og votter. Den kåpa hun har lagd er helt fantastisk og en slik jeg gjerne skulle ha hatt.
Håper du får en flott uke og kos deg i Aberdeen, alltid koselig å treffe medstrikkere.

karin sa...

hei Ruth:)
Du holder på!!
Jeg har vært i Hemseldal i helgen, og der var det 4 kuldegrader og snø!! Brrrr, det er ikke mye jeg kan si at jeg hater, men vinter!!!... Det hater jeg!
Jeg synes da det klovnespyet ditt var ganske sjamerende jeg da;)
Så hyggelig det blir med damelunch i Aberdeen. Kos dere! Det vet jeg blir trivelig!

Anne N. sa...

Et alldeles herlig klovnespy må jeg få lov å si, for ikke å snakke om det flotte du strikker av det :O))
Mye flott på veggen din, her har jeg båret inn både stiger, krukker og benker, høsten er over oss!!
Herlig tid å sitte inne med handarbeider!
klem, Anne:)

Marit -Tusenfryd sa...

Ikke noe sommer her heller, men vi har hatt sol og det er godt. Forresten kan man heller ikke vente seg sommer i oktober.
Det var noen skikkelig artige sokker du strikker:)
Og det mysteriet skal det bli artig å se hva blir for noe, ikke godt å se ut fra de remsene du har nå.

Sylvia sa...

Merkelig at vi kan ha slikt garn liggende. jeg har også kjøpt garn jeg ikke aner hvor jeg hadde tankene hen, da jeg kjøpte det. Men det blir livlige sokker av det, da!
Du den kåpa til Muffin er bare helt fantastisk! Hva den dama kan!!!
Så koselig at du skal til lunch med en blogger, igjen. Jeg er skikkelig i stimet for tiden, og får dosen et helt år fremover!
Skal nemlig på bloggtreff igjen i desember.
God tur

Odins lille hjørne sa...

Hei igen!!
Takk for to fantastiske dager i Aberdeen !
Dagene bare fløy! Morro å gå sammen med deg og utforske byen! Lunchen va helt FANTASTISK! Bare synd vi måtte avlyse middag :0(, men kanskje neste gang?
Er kommet hjem nå og skal hente minsta på flyet straks!
Klem fra Odin

Sonja sa...

Sokkene ble jo riktig fine. Spennende måte å strikke på.

Du får ha en fin tur. Kos dere masse på lunsjen.