fredag 21. oktober 2011

Lady Muck

"Lady Muck" er noe de kaller damer som tror de er litt bedre enn andre, eller som er litt fine på det.  Lady Møkk.  Det å være litt fin på det er en dødssynd heromkring.  Man kan være hva som helst egentlig, bare man ikke er fin på det.

"All furcoat and no knickers"  hørte jeg det ble sagt om noen da jeg var innom butikken som snarest.

"Pels, men ingen truser"   Så man skal passe seg for å være litt fin på det.  Det er fali det.

Desverre så har ikke Pusifer skjønt det der.  Hun er litt Lady Muck  hver eneste dag og har pels og ingen truser også.  Det gir hun  katta i.  Bokstavelig talt. 

Det blikket der får jeg flere ganger om dagen nå.  Hun nekter å gå ut så lenge det er så skrekkelig vær.  Hun står foran døra og maser, når jeg åpner og hun ser været er like ille så ser hun på meg med det blikket og går tilbake til stolen sin.  Eller hun sitter bak meg på ryggen av sofaen og pirker meg i hodet med en klo. 


Nå har hun begynt å mase foran alle andre dører i tilfelle det er bedre bak dem.  Hun ble skikkelig sur da det bare var bad innenfor badedøra, hun prøvde seg på kjøleskapsdøra  og døra til oppvaskmaskinen også.   Og fordi jeg ikke har klart å skaffe tilveie en lys og sommerlig verden noe sted så ligger hun i stolen og SER litt hånlig på meg.  Jeg blir helt stressa jeg. 


Jeg måtte ta et bilde til av Klovnespy-sokkene.  Når sant skal sies syns jeg faktisk de ble skikkelig gøyale og kanskje jeg burde kjøpe mere sånt garn. Eller?

Bildet ble til ved at jeg lå på gulvet med beina oppetter veggen og så har jeg snudd bildet etterpå.   Jeg håper inderlig at ingen så meg.   

Sokkene heter ellers Naiad og var egentlig ganske morsomme å strikke.

Poppy beanie  heter denne, designet av Louisa Harding  og den ligger som gratismønster på Ravelry.

Den var skikkelig kjapp å strikke, det gikk på en kveld, med rosett og det hele.

Jeg brukte et nøste Gjesdal Bris og noen meter med av et annet lignende garn i rosa.  Jeg fulgte oppskriften bortsett fra selv kanten  nederst.  Jeg har et nøste igjen og håper jeg har nok til et par pulser.   Jeg er virkelig i destasjeringsmodus.

 Men det var Englevottene til Muffin jeg skulle vise frem. Er de ikke fine?

Skjønt, de er vel mine englevotter nå egentlig.  Strikket i Rauma finullgarn på pinner nr. 2.5.   Oppskriften sier 3mm, men jeg er livredd for å få for store vanter.   Burde nok ha brukt 2.75mm


((Blir helt skrekkslagen på tanken av for store votter, det er sikkert en form for fobi - akkurat den motsatt av den fobien jeg har for  trange halser.))
Natta!!!!

14 kommentarer:

Restegarn i Nord sa...

Jeg måtte le! Det ser virkelig ut til at Pucifer svarer til forventningene om å være Lady Duck:))
Så mye fint du har strikket-lua var knalltøff!!
Klem og god helg til deg:)

Tovepia sa...

Hei på deg, innom som snarest i travle tider;)
Katter er noen snedige personligheter, og jeg skjønner henne godt:O)
Nydelig lue! Prøver meg selv på slike mønstervotter, men jeg får ikke fullført, en vott uten tommel er ferdig:)
Ha ei fin helg, klem fra meg;)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hjelpes meg, jeg holdt på å gå miss av et innlegg fra deg. Neste-krise her altså. Men det gikk bra denne gangen også.

"Fint skar det vara om halve ræva heng uttafor" sier vi her om slike som vil være Lady Muck:) Ikke så pent sagt det heller kanskje.

Englevotter, det var flott det!!! Og du, store votter skulle vært forbudt ved lov. Votter må være helt passe for å bli yndlingsvotter :D

God helg til deg, Pusifer og andre herligheter der vest i havet.

wigdis sa...

Så nydelig Pucifer er, synes jeg ser henne på hennes dørvandring. Jeg har det samme med prinsen min for tiden, men han vet iallfall hva som er utgangsdøra :) Så fort jeg åpner så skyter han rygg og piler inn igjen.

Den lua du har laget ble virkelig nydelig. Kanskje en god ide for Brisen jeg har liggende også.

De englevottene har jeg også kjøpt mønster på, de er nydelige og jeg har planer om å strikke de i julegave til min svigerdatter, forhåpentligvis nå til jul.
Håper du får en flott helg.

Vibekes lille ullne sa...

Er ikke det typisk katter? Det er klart hun ser sånn på deg, det er jo du som åpner døren og det klarer du jo åpenbart ikke å gjøre på en tilfredsstillende måte for pus. Ser forresten ut som hun har sikret seg godplassen innendørs som plaster på såret.

Kom ikke mønsteret på englevottene ut for ca 2 dager siden? Du skal se du hadde gjort det veldig bra i en sånn sokkedille-konkurranse likevel. Nydelige ble de hvertfall og lua også. Litt mer tvilende til sokkene ;)

Ha en fin helg! :)

Sidselsidserk sa...

Hei Ruth! Om du ikke bruker symaskinen så skal ingen komme å si at du ligger på latsiden. Klovnespygarnet ble jo til et par spreke sokker:-) og jeg hadde helt sikkert kjøpt litt mere garn.
Hatten / lua var jo bare rålekker og jeg misunner dem som har hodet til slike luer - mitt er egentlig for lite:-)))
Englevottene til Muffin har jeg også kikket på - og ligger på vent.

Ha en fortsatt flott helg Ruth!

Muffin sa...

Jeg får ikke helt til å skryte av englevottene dine, men de er jo søte da :) Men den poppy beanie! Knall fin, ordentlig jålelue som jeg liker så godt! Mulig det er en lue med litt høy muck-faktor - isåfall liker jeg den enda mer!! Synes du burde overraske katta med en liten sydentur. Her leter vi febrilsk etter sølefrie lufteplasser for hunden, men det er forgjeves. Og det bærer gulvene preg av. Ha en fin natt!

LivM sa...

Katten overser jeg lett :-) Men den lua var jo skikkelig knæsj!Slike putlerier er jeg ikke særlig god på! Og vottene ble nydelige. Jeg holder på med votter nå, men siden jeg ikke hadde rette garnet så spørs det om det blir litt opprekking i morgen. Ha en super søndag!

Hilde sa...

Så koselig en blogg du har :-))) Denne må jeg følge.
Så de utrolig flotte englevottene du har strikket. Måtte kjøpe oppskriften med en gang.
Kjekk nabo du har :-) Han fortjente den lua du strikket til han. Alltid hyggelig med hjelpsomme naboer.

Sylvia sa...

Pusen din er nok i slekt med pusen min, jeg får stadig slike blikk jeg også.
Og hun har kapret mitt store sjal som jeg fikk av mine Danske venninner, da jeg var på Fanø. Hun har det ikke rundt seg, da, men hun ligger på det HELE TIDEN!!!!!
Ellers må du også ha en herlig søndag!!

Petrine sa...

Tusen takk for varme ord og gode tanker. Den kattepusen din er ei klok lita dame, Lady Muck eller ei !

Fine dei englevottane :)

klem

Viola sa...

Hahaha! Her sitter jeg og ler høyt, midt på natta, og det gjør *godt*!! :D

Du skriver så levende og godt (hørt den før?) Og Pusifer er da aldeles SØT der han ligger, og slett ikke for FIN på det! :))

Pusa her er ute i all slags vær, men må innrømme hu griner på barten når det størtregner.. Når døra går opp da, *welcome world*, så freser hun i full fart ned trappa og rett ut og under bilen.! Der sitter hun til været har gitt seg. Det er bare at det gjør ikke det, det gir seg ikke. Men vi skal ikke klage, for her har vi hatt *sol* i dag! :))))

Nydelig den lua synes jeg! Selv holder jeg på med noen tøfler.. Ja nydelige votter også! Tenk det da, *englevotter* :))

Ha det fint så lenge! Klem fra meg! :)

Marion sa...

Hihihi stakkars deg og katta! Må være frustrerende ja... Åh de englevottene må jeg prøve meg på altså, de er nydelige:) Ønsker deg en fortsatt fin uke! KLem

karin sa...

Heia Lady Muck!! Det mest sjarmerende med katter er jo akkurat det at de er så overlegne, og vil gjøre som de vil :))
Ai låvv them;))
Du strikker på Ruth, og det de mest delikate fine ting. Votter og DEN lua!! Sokkene var kanskje mest morsomme, hihi
Lite blogging på meg for tida, kanskje får jeg ta det igjen når jeg får bedre tid og mere lyst. Håper du har det fint borti Scotland-landet der:)