onsdag 26. oktober 2011

Parkeringstrøbbel

Etter å ha trasket helt opp til puben i silregnet når jeg skulle bruke bilen hentet jeg den hjem i går.   Jeg har ikke sett snurten av vannrørgubbene hele uka og gikk ut i fra at de hadde glemt oss.  

De bare kom, skrapet vekk all grusen fra veien, laget et allmektig gjørmebad av hele greia og forsvant.  

I dag morges kom de jammen meg, men nå har noen andre knabbet parkeringsplassen jeg fant og jeg må finne en ny - sikkert enda lengre bort.   Ikke for det, ingenting er egentlig lengre borte enn 10 min. Det er jo ikke store plassen.

Jeg lurer litt på om jeg skal dra opp til Aberdeen neste uke.  Jeg vet ikke om jeg har lyst til å sitte her med alt det bråket rett utenfor vinduet.Jeg strikket fingerløse til hatten.   Jeg hadde bare ett nøste med Bris igjen og det gikk akkurat, eller nesten akkurat.   Jeg brukte noen rester av det rosa garnet også. 

Jeg la opp 40 masker på p. 3.5mm.

Jeg tok av 8 masker til tommelen og la opp 4 masker bak den og strikket videre opp med 36 masker.     
 Selve bølgekanten kommer fra denne votten.  Jeg har rent forelsket meg i den. 

Det blir en morsom effekt bare ved å legge opp med to farger også.  

Legg to forskjellige farger sammen og lag en knute.
Legg kontrastfargen foran tommelen og hovedfargen bak pekefingeren. Da blir det en smal stripe i kontrastfargen nederst.  

Jeg fant ut at det går an å bruke den når man skal legge opp et midlertidig opplegg også.    Den lar seg greit nok fjerne sånn at man kan plukke opp maskene. 


Jeg har hatt 5 hesper med Mirasol Qina liggende.  Det er utgått og er ikke å få tak i, med det er virkelig et nydelig garn.  80% babyalpakka og 20% bambus. Tungt og glatt og smørmykt. Og veldig udrøyt.  50 g er bare 83 meter.

Det ble en hals av det.   Strikket på  pinne 6mm og med 105 masker.   25 cm bred og 70 cm rundt.

Patentstrikk på rundtpinne og med flettemønster.  Det gikk med 3 hesper.

Dere kan tro jeg pludret fært før det ble som jeg ville. Jeg kunne ikke for mitt bare liv huske hvordan man strikket patent rundt.

Jeg skriver det ned her i tilfelle jeg glemmer det igjen.


1)  1 kast, en løs av  som om den skulle strikkes vrang, 1 rett  (Dette er selve opplegget)
2)  Strikk kastet og den løse masken VRANG sammen,  1 kast, 1 løs av vrang
3)  1 kast, 1 maske løs av vrang, strikk kast og den løse masken RETT sammen


Selve kablene var greie nok så lenge man husket på at "1 kast pluss en løs maske" er EN maske, men man må bruke kabelpinne. Det går ikke uten. 

Av de to hespene jeg hadde igjen ble det akkurat nok til en lue.

Jeg strikket Look Alike lua til Lille Rosin.  Oppskriften står på bloggen hennes. 
Jeg har strikket den flere ganger og den sitter alltid som et skudd.

Blomsten er maken til den på Poppy Beanie.   Den er skikkelig rask å strikke og denne satte jeg på en nål i tilfelle jeg har lyst å bruke den på et annet plagg.  Jeg la opp i to farger og fikk brukt opp den bittelille resten av grått garn og resten av det rosa garnet.

Nå har jeg vært så flink til  bruke av stasjen min at jeg snart kan begynne å fylle den opp igjen.  Åh, LYKKE!!

11 kommentarer:

lise sa...

Arbeidsfolk, ja.. Han elektrikeren vi har hatt variabel kontakt med siden i vår imponerer i alle fall ikke når det gjelder å prioritere oss. Sukk.

Flotte strikkerier, jeg likte spesielt godt luen!

Monicas sa...

Heisann..og takk for kosleig kommentar....detner lenge mellom stundene her inne,,,,,synd,for hosmdeg blir jeg altidni godt humør....såå mye fint du har laget

mormonsen sa...

Halsen og lua ble knallfine, og de må jo være aldeles deilige å ha på. Jeg har aldri vært borti blandingen alpakka og bambus, men vet jo at det er flotte kvaliteter hver for seg. I dag har jeg hatt fri, og vært og gått en lang tur i et aldeles nydelig høstvær. Jeg synes ideeen om Aberdeen var god, så lenge du har anleggsvirksomhet utenfor huset. Særlig dersom du holder på å gå tom for stasj :)

snakkemunn sa...

Hei, så mange fine ting du har strikket. Koslelig å se litt andre farger noen ganger også, slik som det blå settet. :))

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Klar for by-tur du ser det ut til, med masse fin, ny strikk.

Kanskje også småfuglene i ditt distrikt er litt Lady Muck. Her er de elleville for all slags foring, til og med mitt hjemmelagede.

Anne N. sa...

Herregud, Ruth så flink du (fortsatt) er å strikke, jeg blir helt matt :O)
Den lua med bloms, og de nydeligste pulser - ja jeg har ikke ord! heller ikke når det gjelder arbeidsfolk i veg-bransjen, sørn-noe-så-håpløse-skapninger, blir aldri ferdige!!

Vindusskodden ble fraktet "for hand" fra Belgi til Danmark og der gitt til henne som jeg nå fikk den fra her i Tromsø - hun tok den med på sitt flyttelass fra Danmark. Nå kan hun ikke ha den lengre pga plassmangel - lucky meeeee, hihi. Den er MIN - skrall i hengselverket, men skal få stå ifred hos meg - tenker stæsje atelieret mitt med den!!
Stor klem til deg.
Anne:)

Spinster Beth sa...

I love that cabled cowl ... wow!

Tovepia sa...

Her var det sannelig mange gode tips og herlig strikk!
Halsen din likte jeg godt, og aldri prøvd dette med å legge opp med to farger, så takk for tips!
her er sliping av gulv igang, så jeg er spent på om det må bli julerengjøring også i år:O)
Kos dæ i bråket, du også, klem fra mæ;)

Sonja sa...

Hei. Har prøvd å skrive kommentar hos deg men vet ikke om den kom inn.Prøver igjen.
Den lua var kjempefin.Tror den kunne passet for meg.Flott at du deler ideer og oppskrifter med oss.Jeg er stadig på jakt etter kledelige hodeplagg til mitt nesten hårløse hode (alopesia). Jeg bruker jo vanligvis parykk men når det er kaldt hender det at jeg henger den fra meg hjemme. Da må jeg nødvendigvis iføre meg noe annet kledelig. Selger du sånne luer så kjøper jeg gjerne.

LivM sa...

Lekker lue, hals ogpulser! men jeg ble fasinert av damen du har bak gardinen!!
Ta deg en tur unna bråket og ha en flott helg!

torhild (i NL - fortsatt..) sa...

patent og kabler! vel jeg er imponert... holdt på og kaste en liten garnsnutt men skal jammen lage en rosett av resten! takk for tipset. ha en god helg.