fredag 28. oktober 2011

Noen dager

Noen dager burde ha advarsler trykket på seg. "Kun på eget ansvar"  burde det stå.   Eller "Bli i sengen!!"  kunne det også stått.  Det burde i hvertfall stå noe.

Det begynte veldig bra faktisk. I hvertfall de første 4 sekundene.    Våknet tidlig av at solen skinte inn vinduet - og så av et avsindig bråk.   Vannrørsgubbene var i full gang.

Oppvaskemaskinen min har oppført seg underlig en stund og i går hadde vi en sånn oppvaskmaskinsreparatør her.  Han trykket litt på knappene og sa at han skulle ringe meg i dag for å fortelle meg hvor mye det ville koste.

Det gjorde han i morgens mens jeg enda gikk rundt her i halvørska ..  Litt over 3000 kr. skulle han ha.   3000,-!    Han sa at det var en liten del som måtte skiftes ut og det var prisen.  Himmel og hav, jeg kan jo bli nødt til å vaske kaffekruset mitt selv i lengere tid her. 

Det var her jeg gjorde den fatale feilen og bestemte meg for at jeg trengte et bad.   Jeg burde jo ha lært det nå - at det å bade er rett og slett farlig, i hvertfall for meg.   For å overdøve bråket utenifra satte jeg musikken på full guffe, sank ned i varmt vann og masse skum og lot Cecilia Bartoli synge "Sposa son disprezzata"  så høyt hun bare ville.Jeg gled helt inn i en døs og syntes jeg hørte navnet mitt  ble ropt - gjentatte ganger og langt borte fra . Jeg regnet med at det bare var et tegn på begynnende galskap og bestemte meg for å overse  overhøre???  Nei, overse det.  Men ropene ble bare høyere og høyere og  jeg karet meg opp av badekaret og fikk dratt badekåpa ned av kroken.  Ute i stua, foran vinduet sto det en lang skikkelse med strikkelue tredd  nedover hodet.  Etter å ha hylt høyt og flakset litt rundt i halshugget høne-stil så jeg at det bare var Den Nye Naboen. (Men nå
må jeg huske å låse den døra.)

Vannrørsgubbene hadde banket på døra i en hel evighet fordi de ville varsle meg om at bilen måtte flyttes, men jeg hadde jo ikke hørt det selvfølgelig.  Så Nye Naboen hadde meldt seg til å gå inn og finne meg.  Enda bra jeg ikke hadde brydd meg om mudderinnpakking og ansiktmaske denne gangen da. Han kunne jo ha blitt bra redd selv i så fall. 

Jeg forklarte at jeg ikke skulle bruke bilen hele neste uke og at den bare kunne stå der.  Gikk tilbake til badet, ordnet med håret og kledd på meg og alt det der.   Tok med meg klær og håndklær ut i vaskerommet for å legge dem i vaskemaskinen og sto plutselig med begge bena i vann  Et eller annet hadde sprunget lekk der og vannet fosset ut.  Jeg fikk skrudd av hovedkranen og tilbrakte mesteparten  av dagen med å få vannet opp fra gulvet.  Så  i kveld måtte jeg dusje igjen. Svett og skitten og sur.  Det var meg det, i et lite nøtteskall.  


 Jeg har pyntet meg litt for å se om det hjelper på humøret.Jeg fikk presang i posten fra Tove for en liten stund siden.   Er de ikke gøyale?   Det er første gangen jeg har eid tovete smykker.   Hun selger de på Epla butikken sin også.  HER.

Strikket litt har jeg også gjort.   Jeg stasjbuster fortsatt.  Jeg hadde en hespe Woolhunters BFL-garn liggende.  Denne lua fant jeg inspirasjon til her.  Mønsteret er på japansk, men flere har lagt igjen kommentarer om hvordan de har gjort det og det er ganske så enkelt.   

Strikket flatt på to pinner. Jeg la opp 70 masker med et midlertidig opplegg  og strikket 4 pinner  rett, 4 pinner vrang.  (4 pinner rett glattstrikk og 4 pinner vrangstrikk)   Samtidig økes en maske i begynnelsen på  annenhver pinne  og minskes en maske på slutten av pinnen.   Strikkes til den går rundt hodet.

Sy oppleggsmaskene sammen med maskene på pinnen og - hepp!!  hatt.
Jeg plukket opp masker og strikket noen omganger for å få en rullekant.


 Det var igjen 47 g av nøstet og jeg fant et ensfarget garn i samme toneleie og dermed ble det hansker også.  En omgang fflerfarget garn, en omgang ensfarget garn. 
Strikket på 3.5 og  med 40 masker.

Og blomstene er knalllure.  De tar bare et par minutter å lage og du trenger bare en meter eller så med garn.  De kommer fra en oppskrift av Louisa Harding.  

Legg opp 36 masker.  
Strikk 1 maske, fell av 4 masker
Gjenta dette ut pinnen.  Det burde være 12 masker på pinnen.  
Dra en tråd igjennom alle maskene og snurp sammen.  That's it.  

Nå skal jeg inn å diskutere ny oppvaskmaskin med DH.  Jeg syns det er for mye forlangt  av meg at jeg skal måtte drikke av pappkrus.  For vaske kopper det er det aller kjedeligste i hele verden.  Da reiser jeg heller til Mexico.  (Eller til Aberdeen -akk ja)
Ha en super helg.


20 kommentarer:

Miss.Møllebo sa...

Det er da forskrækkeligt så uheldig du er kære Ruth,men du fik da hilse på nye nabo, og vasket gulvet i vaskerummet. Nu må du have en god og fredelig weekend uden brag og vandskader.

Muffin sa...

Stakkars deg da. Du er uheldig med alt som har med vann å gjøre for tiden, skjønner jeg. Derimot er du i en fin stim med strikkingen! Det er så flott og lekkert alt det du tryller frem, jeg bøyer med hodestups ned i beundring!

Ati. sa...

Litt uheldig har du vært ja i dag men jeg er virkelig takknemlig at du skriver så morsomt om alt dette.
Fikk en stor smil mitt på natta når jeg ikke fikk sove :-D
Super fin lue, skal prøve det!

ANNEPÅLANDET sa...

Uff, for en dag du har hatt - men likevel må man jo hyle av latter når man leser din beskrivelse av herligheten. Galgenhumor hjelper oss gjennom hverdagen, det er sikkert og visst! Det kommer snart noen og graver opp nabolaget her så vi får nytt bredbånd - og når jeg ser hvordan det kan gå, må jeg si jeg gruer meg litt. Ha i hvert fall en riktig fin helg! Jeg har fått meg iskremmaskin og skal lage is - hurra!

KariL sa...

Ai ai dette var vel mye på en dag, men det høres ut som du tar det med godt humør til slutt. Godt ikke alle dager er slik.
Nydelig lue og hansker og takk for alle gode råd og veiledninger.

Ønsker deg en riktig god helg!

Klem:)

Petrine sa...

Nei, tenke seg til ein slik "våt" dag. Og heilt enig, det kunne godt ha stått advarsler på enkelte dager :) hihi

Det med badekaret og Cecilia Bartoli`s Sposa son disprezzata hørtes skikkelig godt ut. Det skal eg sannelig prøve. Er ho best over eller under vann ? Ka anbefaler du ?

BLir så utruelig imponert over strikkearbeida dine !! Kjempeflink jente er du !

Håper du får skikk på alle vannrøra dine:)

God helg til deg

mimouna sa...

Du skriver så morsomt at det er umulig å ikke le. Selv om der jo ikke hørtes så artig ut å oppleve det da.

Min oppvaskmaskin døde for mer enn et år siden. Jeg liker underlig nok å vaske opp. Men ikke å finne naboer i stuen når jeg ligger i badekaret, urk.

Håper du får en trygg og god helg. ;o)

Sidselsidserk sa...

Ojsann - det går ikke din vei for tiden, men humøret eller skal jeg kanskje si humoren har du iallefall i behold:-)
Flotte ting du lager Ruth, jeg blir egentlig litt målløs.
Jeg prøver meg på å ønske deg ei god helg - for nå må det vel bare kunne gå en vei hjemme hos deg (ja jeg mener oppover ja.)
Klem herfra

Anne N. sa...

Hohoho, skulle ikke le ettersom du er så uheldig på en gang, men du skriver så morsomt at jeg kan ikke annet :O)
Nydelig lue og hansker, Ruth - du flinke frue !!
Ønsker deg ei superfin helg tross vann som flyt og oppvask av kaffekoppen!
Klem, Anne:)

Farmors sa...

Hei Ruth! Det var da utgjort så mye som skjer hos deg for tiden, du har ikke vurdert å flytte! Du spør om jeg kan printe på selvklebende folie, jo, jeg kan det, men Hello Lilly er bare skåret ut, så malte jeg sort på alle strekene, fjernet folien og malte med fargene. Jeg ble ganske fornøyd selv, mest med at jeg fant på å skrive Hello Lilly! Kos deg videre i badekaret, nå kan det neppe skje noe verre! Lekker lue, og superlekre vanter!

LivM sa...

Om det ble en lei dag for deg så ble den desto bedre for meg når jeg leste dette innlegget. Ja det er jo slemt å le av andres uhell, men slik er det nå! Uff, nei det var jo leit, men det blir nok ny maskine på deg vil jeg tro :-) Snille jenter får det de vil ha vet du! Ha en vannfri (ja nesten da!) søndag.

badegakk sa...

Uff... skjønner at det var en drittdag ja.. Men du skal ha for at du klarer å gjenfortelle det så levende. Sitter og drar på smilebåndet selv om jeg vet jeg ikke skal...=)
Håper neste uke blir bedre!

Nikoline sa...

Strikk det av deg!! Om du innimellom ikkje mestrar naboar,vatn og div. så mestrar du i alle fall til fulle strikkinga!
Tapp nytt badevatn,putt sov-i-ro i øyrene,ta med deg strikketøyet og nyyyyt kvelden Ruth:0)

Mille sa...

Haha, du er nå bare så god :)
Du har en herlig evne til å gi selv de traurigste hendelser en veldig morsom vri!
Og så mye fint du strikker!!
Ønsker deg en flott uke videre, forhåpentligvis uten hendene i oppvaskkummen.

Sonja sa...

Det var da fælt da.Vann innomhus er bare hyggelig til det det skal brukes til. Det har jeg også erfart. Men det å vaske opp for hånd kan være koselig en gang i blandt, når man er på tur for eksempel. NEIDA jeg kan heller ikke fordra å vaske opp hjemme, så sprø er jeg ikke. Du får nok en ny maskin skal du se.
Flotte strikkerier igjen ser jeg.

mormonsen sa...

Ja, jeg har god erfaring med overslag på reparasjoner, som koster bare bittelitt under det det koster å kjøpe en ny! Men så skrekkelig med den vannlekkasjen. Du hanka vel tvert inn en av rørmennene?
Den lua så morsom ut, og jeg tror jeg skjønte hvordan den strikkes. Kanskje skulle jeg prøve. Men har et par opprekkingsprosjekt jeg nok må fullføre først. :)

Sissel sa...

Det ville vært prikken over i'en om du hadde hatt ansiktsmaske i tillegg;)
Utrolig kjedelig med lekkasje, men håper det ordner seg.
Ønsker deg en god helg og håper du er godt i humør og får strikket masse fint:)

Spinster Beth sa...

Oooh the gloves and hat are fabulous! I have not tried knitting gloves yet ... It's probably not as bad as I think it is, right? I've made mittens ... I should try gloves!

Viola sa...

Hehe.. jeg skjønner ikke dette jeg, at jeg skal bli i så godt humør, bare av å lese at du har det så tragisk??!! :O :)) Det er måten du forteller det på, så ironisk, og det er så morsomt å lese!

Men huff.. det var dyrt å fikse oppvaskmaskinen.. Nesten ikke langt ifra at det lønner seg å kjøpe en ny.. :(

Og det gravemaskinbråket utenfor.. ja takk, jeg vet hva DET er..!

Det gjør godt å høre på opera imellom, og denne sangen.. og det å synke ned i godt varmt vann, i et badekar.. ja du.. det hørtes veldig fristende ut.. :) Resten av historien var derimot ikke fullt så fristende..

Den lua er veldig vakker, og hørtes faktisk lett å strikke, så lett og spennende at jeg noterte meg den.. (så får vi se da.. jeg er jo treg på den siden der jeg..)

Hanskene var veldig fine også!

Håper du får slappe av i badekaret neste gang, og ingen forskrekkelser av noe slag! :)

Og du-- jeg melder meg på "liker ikke koppoppvask!" ^^)

Klem fra meg! :)

Torhild sa...

Stakkars deg. Så mye vann problemer.Det må da være billigere å kjøpe ny opvaskemaskin!!! enn å få den gamle reparert... Du får da også produsert litt til hode og til hendene. Det er pent. Jeg har vært uten trapp i 6 uke og bor på ei fjellside så jeg er ganske lej av håndværkere som glemmer hvor jeg bor.Nå ser det ut til at trappa kommer og jeg strikker videre