mandag 14. november 2011

Gensere og kjærlighet

Det er så absolutt høst og det er liksom ikke futt over noen ting. Aller minst bloggingen min.  Sørgelige tilstander er det.  

Vi har egentlig hatt flere årstider siden jeg kom hjem fra Aberdeen.  Først var det sol og frost,   dagen etter var det overskyet og 14 grader. I dag har vi hatt sol og 11 grader pluss. Det skal bli spennende å se hva det blir i morgen.


Dere skjønner at det er ikke så mye spennende å skrive om?  

Den gang  da i en fjern fortid da DH og jeg bare hadde kjent hverandre et halvt års tid strikket jeg genser til ham til jul.    På pinner nr. 3 og med masse masse mønster.  
Da han pakket opp skjønte jeg på fjeset hans at det ikke var det han hadde ønsket seg mest her i verden.  Jeg fikk til slutt lirket ut av ham at han hadde håpet på en genser med store, kraftige aranfletter.  
Rimelig nyforelsket som jeg var satte jeg meg ned og strikket en genser til.  Tykke pinner og tykt garn, det tok jo ikke lange tiden - og tenkte med forargelse på hvor mye tid jeg hadde brukt på å sitte og pirke med tynne pinner og tynt garn.  Mannfolk altså!!

Men det var  alikevel den første genseren som ble brukt - ofte og mye og for en stund siden kom han tuslende og viste meg at det var hull på mansjettene og at 24 års slitasje begynte å sette sine spor. 

Så nå er jeg pån igjen.  Men jeg strikker på pinner nr. 4.  denne gangen.    Det får være måte på.

Genseren er å finne i en bok som heter Jane Austen Knits 2011. (der bildet er lånt fra)  Den ble lastet rett ned på pc'n og Ipaden min,  Enkelt og greit.   Det er noen skikkelig herlige mønstre i den og dette heter An Aran for Frederick


Disse bare MÅTTE jeg strikke.   
Det er Muffin som har laget mønster og det finnes i Mønsterbutikken hennes.  
De ble strikket på pinner 3mm, men jeg tror nok at for min del så hadde 2,75 vært bedre.  De var raske og morsomme å strikke og  så er de gnallsøte.
Ole Brum er min absolutte favorittfilosof.  Ingen over, ingen ved siden.  


På leting etter garn til Tiddelibom-vottene oppdaget jeg hvor mye restegarn jeg har etter sokke og vottestrikken.  Enorme mengder rett og slett.  
Og da passer jo dette mønsteret praktfullt.

Anne Abrehamsen heter damen som laget mønsteret som egentlig er for  votter, men siden det er halvvanter jeg bruker mest så ble det det.

Men Fr. Abrehamsen har laget mange flere mønstre som er ypperlig for restegarn og alle er gratis og på dansk for de som foretrekker det.Jeg håper alle har en fortreffelig høst.   Når en gang i verden hodet mitt klarner litt opp så lover jeg å ta meg sammen. Til det skjer så får dere ha meg unnskyldt.    Akkurat nå så er jeg helt uuttakbar.
21 kommentarer:

Spinster Beth sa...

As always, fabulous pictures! I love the aran sweater!

ANNEPÅLANDET sa...

Det var da aldeles fantastisk flotte gensere! Jeg drømmer om å strikke meg en arangenser - en gang. Enn så lenge nyter jeg synet av disse fine her.
Og fine votter også! Med votter kan man liksom slå seg skikkelig løs.
Ha en riktig fin tirsdag - håper solen skinner på deg!

Helena sa...

Det var flotte saker, og farver. Ole Brumm er en riktig kosegutt, og synes nok vottene er fine. Her i Oslo-området henger tåken langt ned.

Restegarn i Nord sa...

Å så mye fint strikk! Jeg likte spesielt de fargesprakende halvvottene.
Godt DH ombestemte seg og ville bruke den første genseren som du så omhyggelig hadde strikke på tynne pinner -og nå får han endatil en ny -heldige han!!
Klem og ei fin uke videre til deg! -her er det vinter nå:))

Ati. sa...

Vottense er nydelig,jeg liker de sorte halv vanter! Praktful genser strikker du nå, håper mannen blir fornøyd med en gang.
Vi også har hatt typisk vær, 15 grader varme i November men nå er det nattefrost!
Ønsker deg en flott uke!

Hilde sa...

Bloggen din er utrolig koselig. Liker å lese det du skriver. Flotte gensere og Ole Brum vottene var knall søte. Har lagra oppskriften :-)

wigdis sa...

Så flotte gensere. Den tynne arangenseren var helt nydelig og jeg skjønner godt at den er mye brukt. Rart med disse mannfolka, de skal liksom ikke ha strikk, men når de først har fått prøvd seg så går det som regel. Har tenkt å lure på min sønn en strikkegenser, men han er sta som et esel. Skal ikke ha ull.
Så nydelig Tiddelibom vottene dine ble. Jeg har også lyst til å strikke de og de skal jeg ha selv. Håper jeg snart kan synge det her også, men det ser ut som snøen lar vente på seg.

Håper du får en fin uke videre og at formen kommer seg.

Sylvia sa...

Herlige gensere, da! mannen har også ymtet litt om at han ønsker seg en genser.....men da skal det klareres først HVA SLAGS han ønsker seg, så jeg ikke opplever det samme som med deg.
Kjempefine Muffinvotter, men jeg likte best halvvantene. Sikkert noe med fargene å gjøre, er jo det!
Du får strikke og strikke, så kanskje det klarner opp oppi der....klem

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Uansett hodekapasitet, du strikker jo som bare det.Regner med du blir som nyforelsket når du får se mannen i ny genser :)

Som vanlig, all strikk hos deg er fin, men pulsvarmerne tok kaka denne gangen. Knallfine, helt klart.

Ha en fin dag, uansett værgudenes påfunn.

karin sa...

Hei Ruth, jeg må le, jeg kjenner meg igjen i det med strikking og kjærlighet :) Jeg strikket voldsomt til kjæresten min det første året, helst store Mohairgensere som var så moderne på 80-tallet...sånne som skulle stappes i buksa, gjerne med et smalt skinnbelte i bukselinninga, he he.
Muffin lager fine votter, det er sikkert!! De va skikkelig fine de andre fra Anne A også!! Håper du har det bra, og at vinteren drøyer leeenge hos dere også!

mormonsen sa...

Du fikk meg til å tenke på min nabo som nylig fylte 80 år. Hun fortalte at i sin ungdom, så hadde hun med stort pågangsmot startet på å strikke genser, med reinsdyr i mønsteret, så fort hun fikk seg ny kjæreste. Men dessverre, hver gang hun kom så langt som til "knærne" på reinen, så tok forholdet slutt. Dette gjentok seg et par ganger (hun var litt svevende på antallet), så da hun møtte han som ble hennes mann, så ventet hun med genserstrikkinga til etter at de giftet seg:) Så det var nå bra å lese at din arangenser ble ferdig, og har vært i bruk gjennom 24 år!

Muffin sa...

Fine gensere, alle sammen! Mannen din er bra heldig, er han ikke? Vet han det? Jeg strikket også fin genser til min mann for ... 25 år siden, den har krympet på et merkelig vis så nå brukes den av meg. Fint at du likte Ole Brumm, de ble søte, og det ble jamen meg også de pulsvantene! Nesten finere enn originalmønstret. Finere.

Bitt@mi sa...

Så koselig med besøk på bloggen min helt fra Skottland:-) Og kjekt at jeg kan inspirere!
Du har strikket mye fint, og stashbusting er en flott syssel:-) Det burde jeg også prøve, og kanskje det skal bli mitt forsett i 2012!
Takk selv for inspirasjon!

Vibekes lille ullne sa...

Her snakker vi kjærlighet altså, makan til flotte gensere. Både den du har strikket og den som er på trappene. Den har jeg beundret også, men slått den fra meg pga veldig avanserte fletter. Du er vel ferdig i neste uke eller noe ;) så da skal de blir interessant å høre hva du syntes om vanskelighetsgraden.

Nydelige votter og pulser også, det bare triller av pinnene dine tydeligvis. Juks for oss andre som må strikke maske for maske :)

Ha en fortsatt fin uke! :)

Anne N. sa...

Å som du kan strikke, Ja ruth du er god med pinnene :O) Snøvottene er fantastiske, og pulsene også! Gensere er jo et "evighetsarbeide" fint at de blir brukt også da!
Hadde en SVART dag igår ja, men ikke mye å gjøre med. Nå er det OPP med hodet og så venter FINN.no på meg!
Må prøve å bli kvitt noe - har ikke plass til lille meg hjemme lenger når halve verkstedet står her!!
ha en topp dag Ruth,
Klem, Anne:)

Nikoline sa...

Ja den kjærleiken,den kjærleiken,du....
Det første eg strikka til min store kjærleik var ein blå gensar med sjalkrage - einsfarga og på tjukke pinnar - og eg trur han brukte den KUN fordi han syntes han MÅTTE...så her er det altså ikkje snakk om 24 års slitasje!
Knalltøffe vottar og halvvanter! Skal ta meg ein visittur til Fr.Abrehamsen.
God bedring med toppetasjen som er begynt å klarna - det er godt nytt:0)

Tovepia sa...

For noen votter, de med tidelibom var bare herlige:O))
Hva vi fikk strikket i store størrelser den gang vi var nyforelsket:O))
Her har jeg ikke hode til annet en "sløvstrikk", det blir noen pinner innimellom slagene;)
Nyt uka, sommer eller vinter, klem fra mæ;)

Spurven sa...

Aranstrikk - da snakker vi strikking; det er rart ka den kjærligheta gjør med oss:-)
Ihvertfall når genseren er utslitt - lykke til med neste genser!
Eg falt også pladask for de fine halvvantene/vottene, det er så fint med de sjatteringene i garnet og veldig pent mønster. Du er flink til å få det til og så fort unna det går. Du må da bli fort fri for arbeid..? Men med mye restegarn er det vel ikke noe problem:-)

Akkurat nå eg sitter og skriver er det null grader og nesten helt mørkt, bare littegrann solglans i sørvest og snøen er borte igjen. Det må vel bli slike tiddelibom-votter så den kan bli hilst velkommen når den engang kjem tilbake. For det gjør den, sikkert som amen i kirka, som de gamle sa.

Vi får bare gjøre det beste utav det været vi har. Kose oss innadørs og tenne masse lys:)
Varmt ønske om ei trivelig helg fra Spurven

Viola sa...

Du er snill du Ruth! :) Og hva er bedre enn at den faller i hans smak :) Men jeg syntes nå helt personlig at den første her var knallfin også da! :)

De Ole Brum-vottene er bare kjempeherlige, aldri sett før! Og så likte jeg fargene veldig godt i de halvvantene, flott mønster også! :)

Odins lille hjørne sa...

Hei igjen og takk for sist!!
Så mye flott du har strikket! Ha en flott uke!!
Stor klem fra odin!

Janne G sa...

Hei, imponert over produktiviteten, men har bestemt meg for å oversjå (overlese?)forbruket av restegarn ;)
Gler meg til å sjå aran-genseren ferdig, kanskje kan eg la meg inspirere til å bruke av kiloet med garn kjøpt på Aran-øyene for nokre år sidan. Kjenner at sauelukta blir litt strammare for kvar gong eg opnar posen.
For min del treng du ikkje ta bloggpausen på minusdagar. Du er ikkje akkurat mindre underhaldande å lese då! Ønskjer likevel både deg (og naboane) fine veker fram mot jul.