tirsdag 22. november 2011

På min hals


  "Først når man tenker på engelsk -  kan man snakke engelsk" sa en engelsklærer en gang til meg.
Jeg er sannelig ikke sikker på om jeg egentlig tenker på engelsk - når sant skal sies er jeg ikke sikker på om jeg tenker i det hele tatt.

Grunnen til all denne funderingen er at Fru Bokfink spurte meg hva jeg strikket på for tiden.  Jeg skulle være skikkelig så kvikk og svarte at;   " jeg strikker halser på min hals".     Oversett det der til engelsk og det blir rett og slett bare babbel.   Ikke for det, det er ganske bablete på norsk også egentlig.  Phtyyyy.
(Det siste er et ord jeg lærte av min mor og betyr "det spiller ingen rolle". Veldig fint ord)


Men altså; Halser.    Så gøy å strikke.  Og man kan strikke store, sånnn som denne over her   Cabled Cowl, eller små.   Hvorfor denne ikke ble så stor som jeg trodde den skulle bli er et mysterium..    Jeg strikket i merino aran på pinner nr. 5.   Men den ble i grunnen stor nok syns jeg.   Og guttete.   Eller kanskje jeg burde si "mannete"? 


Jeg strikket den til Barnet som blir 33 år på søndag.   Jeg vet ikke helt hvordan det er mulig at barn helt sånn plutselig blir like gamle som sine foreldre, selv om det er litt lengre siden selvfølgelig.  Det begynner å gå opp for meg at jeg er like gammel som min mor var da hun var gammel.

Gratulerer med dagen, Barnet.  
Enda en hals.  Calystegia heter mønsteret som er til salgs på Ravelry.  Det finnes halvvanter i samme mønster også.

Jeg brukte mye tykkere garn og pinner nr. 6mm. Jeg la derfor opp bare 84 masker og jeg syns det ble akkurat passe stort. 

Mønsteret er faktisk ganske enkelt, men morsomt å strikke.  

Garnet er Zetl Alina som er Lidl sitt garn, men jeg tror jeg burde ha spandert på meg et litt mykere og finere ett.   Men skal man stasjbuste så får man ta det man har.

Jeg har endel Drops Alpaca boucle også.   Og man vet jo aldri når man kan få bruk for en hals til.  Ikke sant?


Jeg hadde et nøste svart og ett nøste grått og bestemte meg for at det måtte bli tofarget patentstrikk.   Det har jeg ikke prøvd før nemlig,  men det var jo skikkelig enkelt egentlig.  En omgang med svart og en omgang med grått.

Jeg la opp 120 masker på 5,5mm og strikket til det var 20 cm bredt.    Det var noen få meter garn igjen og jeg flettet en snor som jeg tredde igjennom sånn omtrent midt på.   Svarte dusker har jeg hatt liggende og flyte rundt i en skuff i lengre tid.  Voila!  Den går to ganger rundt halsen og er utrolig myk og varm.

  Drops sin Silke alpaca fant jeg ut ikke kunne brukes til halser. Den klør.   Men halv-vanter kan det jo bli.

Sense and Fashion Handwarmers fra Jane Austen Knits 2011.

Er dere klar over hvor skummelt det er med digitale bøker og blader?    Man trykker på tastene et par ganger og VOSJ! så er boken lastet ned og klar til å bli lest.

Har man en Ipad også så kan den lastes rett ned i Goodreader eller Knit companion og er klar til å bli strikket.   Var det ikke for at jeg må ha mat og kaffe av og til så hadde jeg kunne bli sittende i sofaen uten å røre meg til evig tid.  Vel, neste nda.   Jeg har ikke fått trent postdama til å komme inn og gi meg garnet jeg bestiller via internettet enda. Så jeg må ut i postkassen av og til.

De ble litt store så jeg fant ut at de passer utmerket til å ha utenpå sånne tynne ullhansker som jeg har liggende i bøtter og spann. Latvian fingerless mitts.    Enda et restegarnsprosjekt. Og enda et digitalt strikkehefte.

Knitting Traditions Winter 2011

 Kjempemorsomt faktisk.  Sokker og votter inspirert av mønstre fra hele verden. Norsk rosemaling og arabiske fliser, alt hva hjertet begjærer. I hvertfall mitt hjerte.For en bra stund siden kom jeg over et helt pose med ullgarn på en charity butikk.   Godt over et kilo.  Og hva kan man nå gjøre med  masse grått ullgarn?  Jo man får strikke tovavotter.  Jeg kommer vel til å måtte holde på med det i lange, lange tider.  Kanskje det ikke var så lurt altså, men det var så rasende billig!

Jeg får tenke litt, jeg tror  jeg må brodere litt, eller muligens nålefilte.  Og så får jeg brukt noen av alle de pelsrestene som ligger rundt omkring også.

Men nå skal jeg ut å hente inn tøyet som henger på snora ute. Sa jeg at sommeren endelig kom?
14 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Enda en gang fikk jeg meg en god latter her hos deg, med beskrivelsen på alderen til Barnet og din! Herlig. Uansett: gratulerer med Barnet. Ingen liten gutt lengre, nei:)

Masse fin strikk. Som vanlig det også. Halser og halvvanter-alt er et must.

Hilsen meg i tåkehavet.

Sidselsidserk sa...

Du muntrer opp Ruth:-) Ja, er det ikke rart at barna våre plutselig er på samme alder som oss og av og til synes jeg de er eldre også - det er mulig sviktende selvinnsikt som av og til slår til...:0)
Flotte halser og de hvite halvhanskene var helt nydelige.
Kos deg - her på Fosen er den 10 varmegrader og deilig deilig:-)

Tovepia sa...

Er det ikke pussig at barna tar igjen oss i alder? Søt liten gutt,da;)
Du har sannelig strikket flotte halser og pulser!..ikke noe lettvint når du setter igang;)
Nyt sommeren, klem fra mæ;)

Marion sa...

Helt utrolig hvor mye fint du strikker altså! Halser er supre ting å strikke! :)) Lar meg inspirere av deg og fortsetter med halsstrikking når jeg er ferdig med Ufoenen mine...
Klem

Odins lille hjørne sa...

Gratulere med Barnets bursdag! Ja det er rart det dær at de når oss i alderen.. hehe
Så mye flotte arbeid som vanlig!!
Kos deg med sommeren, håpe det bli kort!!
Stor klem fro odin

ANNEPÅLANDET sa...

Gratulerer med/til Barnet! Sannelig var en en ordentlig sukkerklump (jeg regner mem 7d at han ikke ser sånn ut mer nå som han er 33).
Jeg syns ofte barna er ELDRE enn meg jeg, de tenker rett som det er ut kloke ting som aldri jeg ville klart. Hvor tar de det fra??

Uansett, du har strikket så utrolig mye flott, som alltid, jeg tar av meg hatten/strikkelua for deg altså. Jeg er jo spesielt svak for fletter og aran så den øverste der syns jeg var knakende fin.
Ønsker deg en fortsatt fin sommer!

wigdis sa...

Så deilig det er å stå opp en morgen til et nytt innlegg fra deg. Det blir en skikkelig kosestund på morgenkvisten.
Gratulere med barnet. Jeg har også et barn som er blitt jevngammel med meg, merkelig hvor fort tiden går.
Så mye fint du har laget i det siste. Nydelige halser og de Latvian mittens liker jeg veldig godt.
Det er deilig å få brukt opp litt restegarn, jeg holder også på med det for tiden. Det rare er at som regel må jeg kjøpe inn nytt for å få brukt opp det gamle, og da er jeg jo like langt.
Håper du får en fin uke videre og nyter sommeren.

Elsa sa...

Ja du får sannelig sagt det:-))
De halsene var da kjempefine, ja vantene også.

Viola sa...

Nydelige halser du har strikket, og alt det andre også, du er jammen meg flittig! :) Holder på med en par halser jeg også, tykke pinner.. Men nå har de ligget i dvale en halv uke.. men tas snart opp igjen..

Sommeren? Jøss.. Her blåser det utenfor, da er det "veldig" koselig å legge seg- men må man, så må man.. :))

mormonsen sa...

Jeg koser meg virkelig over dine utlegninger og betraktninger. De er en glede å lese! Gratulerer med sønnen som blir 33. Han var nydelig og blid som liten, er sikkert det fortsatt.
Så smart å bruke pelskant på tovavottan. Jeg ahr en gammel sauskinnsjakke som jeg forlengst har vokst ut av, men som jeg ikke har hatt hjerte til å kvitte meg med. for kanskje vil jeg en gang finne på noe jeg kan bruke den til. Vel, dette er en mulighet. Bruker dsu spesille nåler når du skal sy på skinn?

karin sa...

Tullemus, jeg ler når jeg leser innleggene dine, hihihi
DU er så produktiv, og nå har du laget så mye fint på en gang igjen! Jeg likte spesielt de Latvia-mittens. Herlige farger!
Kom sommeren endelig? Her har det ikke vært snøfilla ennå, og glad er jeg for det. Nå sitter jeg bare å venter på "den største av de store" stormene som skulle treffe Trøndelag i løpet av dagen. Glad jeg ikke skal ut å fly!!!

Sissel sa...

Det er så fantastisk å lese innleggene dine. Man smiler og nyter alt det fine du lager, og trekker godt på smilebåndet ved noen av kommentarene :) Takk for at du inspirerer :)

Sonja sa...

Halser på min hals. Morsomt, vi har jo mange rare og morsomme måter å uttrykke oss på innimellom. Det stemte jo godt i denne sammenhengen.
Min datter ble spurt om hun var begynt å drømme på engelsk, da hun bodde i Skottland. Det skulle hvisstnok også være et tegn på at hun var blitt flink nok i engelsk.
Min erfaring er jo at det går bra selv om en bare babler i vei også.

mormonsen sa...

Hei, og takk for kommentaren. Å. du kan nå tru at det går i rykk og napp med bakelysta, som med det meste, her i huset. Det er stort sett når det er frokostgjester som truer med å komme på besøk, at jeg trår til med hjemmebakt. Dvs. sånne grove knekkebrød med diverse frø, har jeg vært flittig med på gjennom lang tid. Sånne som man bare rører sammen og smører utover stekepapiret. Også er jeg helt sikker på at du tenker på engelsk. Det er jo egentlig en bragd at du klarer å slå om til norsk hver gang du poster inne på bloggen:) Ha en herlig førjulskveld!