onsdag 8. februar 2012

Umusikalsk pusekatt

  Tusen takk for alle de utrolig hyggelige kommentarene.  Jeg blir skikkelig rørt, det blir jeg virkelig.


Pusifer er mye bedre.  Hun hadde store vanskeligheter med å gå i går, bena på høyresiden ville ikke helt, men i dag kommer hun seg til og med opp kjøkkentrappen. Det er riktignok bare 3 trinn, men det er mere enn hun greide i går.  Hun kom seg halvveis opp trappen opp til soverommene også

Hun er en veldig pliktoppfyllende katt. Hun vet at hun ikke har lov til å gå inn på soverommet.
I dag har det vært så kaldt her at jeg har latt døra inn til rommet stå oppe.  Jeg sover med åpent vindu og ingen varme, men i dag var det vel kaldt der oppe.   Og da må Pusifer varsle, hun gjør alltid det hvis den døra står oppe.


"Kom og lukk den med en gang ellers så kommer jeg meg inn og da vet ingen hva som kan skje" antar jeg det er hun sier.   Og hun er ikke den som gir seg heller.  Dessuten så er hun nok litt ekstra klengete fordi hun ikke er helt bra.   Det kan bli litt mye. 

Det er der umusikaliteten kommer inn.  Hun utstår ikke sekkepiper. Spiller jeg Clanadonia cd'n min så flytter hun inn på badet, helt bakerst bak håndklærne.Det er kanskje ikke alles "cup of tea"  "cup of whiskey",   men det svinger da enormt.  Man finner dem ofte ute på  Buchannan street i Glasgow, i hvertfall nå under Celtic Connection festivalen.

Jeg har strikket en god del.

Lua er Ripley av Ysolda Teague.  Den er kjemperask å strikke og passer til og med meg som ikke kler luer.

Halsen heter Spiral Cowl og er gratismønster på Ravelry.  Det er veldig enkelt og greit.
Grunnen til at jeg strikket alt dette var faktisk  at jeg fant igjen mønsteret på Susie's Reading mitts. Jeg har strikket flere av dem før og de sitter som et skudd.  

Da måtte jeg jo ha tilbehør så klart.  


Garnet er Sublima angora-merino.   Jeg fant en hel haug med nøster i en skuff. 

Hadde helt glemt at jeg hadde det.  Det var 13 nøster med Sublime kid mohair i samme skuffen faktisk.  uhmhh. Jah.  Glemt altså, ikke GLEMT. 
Eller er det det samme?   Jeg syns det er mye skumlere å glemme nå som jeg har blitt så ustyrtelig gammel enn det var å glemme når jeg var ung.  Jeg får la vær å tenke på det en stund så glemmer jeg vel det med. 

Denne strikket jeg etter en oppskrift i Vogue Knitting.  Det var en artikkel om hvordan man skulle strikke tofarget patentstrikk med fletter. Jeg syntes det så uhorvelig innviklet ut, men det var faktisk ikke det.  Det var et mye større problem at hodet mitt  ble seende ut som en juletrekule når jeg tok den på meg.  Den ble gitt bort veldig fort.  
Garnet er Debbie Bliss cashmerino DK og Fyberspates.

Dere er klar over at Vogue Knitting kan kjøpes digitalt og lastes rett ned på pc'n?    Det koster under 50-lappen pr. blad også.   Mye lurere enn å kjøpe det i butikken.

Denne vet jeg ikke helt hva jeg syns om.
 Ayli Hat  Mønsteret kommer fra et strikkeblad her også og den ser jo gøyal ut.  Jeg vet ikke helt hvordan den ville oppføre seg om det blir litt vind.  Garnet er en blanding av bomull og ull, Mor Aase og  det ble med hjem hit i en koffert en gang.  
Bainbridge Scarf  heter den lille halstingen. Jeg brukte under et 50g nøste og det ble jeg ganske så fornøyd med.  

Nå må jeg vel gå og hente katta fra badet.  Jeg får spille litt Blues istedenfor. Hun liker Blues. 

20 kommentarer:

Tonje sa...

Godt å høre at pusifer føler seg bedre.
Å finne garn i en skuff høres jo helt fantastisk ut, spør du meg... Flotte strikkerier du viser oss. Ha en fin kveld!

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg holder nesten litt med katta jeg - ang de sekkepipene. Men det er vel trommene hun blir skremt av, kanskje? Bikkja mi liker heller ikke musikk - når gemalen klimprer på gitaren, gjemmer hun seg under en stol.

Godt at katta er bedre da! Og flotte saker du har strikket - det er det jo alltid. Spennende med tofarget patent MED fletter. Imponerende.

Ønsker fortsatt lykke til med flytteprosessen! Skal katta og garnet med på flyttelasset også?

Viola sa...

Det var noen kraftkarer det der!! Sekkepiper er vel heller ikke min største favoritt, kan du si til Pusifer, men.. jeg elsket de trommene.. Det er vel ikke Central station jeg ser der i bakgrunnen? nei, huff, mulig jeg er helt på jordet nå.. men syntes det lignet på den.. Er jo såååå lenge siden jeg har vært der! Men husker godt Buchanan street (gågata?) og Sauchiehall st. også.

Hei på deg forresten! Ikke si at Pusifer er blitt alvorlig syk?? Håper det er noe som bedrer seg og går over.. jeg får lese videre nedover siden din, for nå er det lenge siden jeg har vært her..

Du er i Skottland ennå, kan jeg se..

Gi en klem til Pusifer! Og du får en du også! Klem! :)

Muffin sa...

Der oppdaget jeg at du var tilbake! Mye spennende lesning her, det går jamen meg for seg hos dere! Skal følge med fortløpende hvordan det går. Og god bedring til katta! Håper det bare var et "tilfelle" men sånn kan katter også bli av forgiftning, bare så jeg fikk sagt det. Og det du strikker blir kjempevakkert som vanlig, likte godt den julekulelua! Fine farger.. og det kaunisjalet lenger ned her er jo bare fantastisk! Lykke til videre, godt å ha deg tilbake :)

Ati. sa...

Stakkars puss,av slik musikk far de vondt i ørene. Men jeg liker det! Har vært i Edinburgh en gang på Taptoo. Fantastisk!!
Super strikke arbeid også!

Mette sa...

Godt a hore at Pusifer er bedre. Var katt bestemte seg for a vaere ute i natt etter 4-5 dager hvor han nektet plent a ga ut for det var kommet sne. Han var innmari glad da han ble sluppet inn ved 7-tiden.

Produktiv som vanlig, ser jeg! Jeg har fatt meg en tennisalbue i venstre arm (spiller hverken tennis eller er kjevhendt), sa handarbeidene ma hvile litt.

Skal forresten en tur til Edinburgh om noen dager for a hilse pa gemalen! :-) Haper ikke snoen 'folger etter meg' dit...

Sissel sa...

Så mye fint du har laget, og så bra at Pusifer er bedre. Alltid godt når man ser at dyrene har det bedre. Vogue Knitting hørtes interessant ut. Er det mange fine mønstre?

Sissel sa...

Takk for tips om siden. Har vært inne og kikka, og der var det mye fint. Tusen takk :)

wigdis sa...

Flott musikk, men jeg skjønner godt at Pusifer gjemmer seg. De tror nok verdens ende er nær. Mine gjemmer seg hvis jeg prøver å synge for de :)

Hyggelig med et nytt innlegg fra deg, to faktisk. Håper Pusifer er bedre nå, stakkars liten.
Synes jeg ser DH trippe rundt med dine støvletter, håper han ikke har ødelagt de da.
Du har virkelig laget mange flott er luer. Synes den Vogue lua er lekker, men det er som du sier, ikke alle kler luer like godt.
Ønsker deg ei flott helg og god bedring til Pusifer.

Sylvia sa...

Wow, du/dere har jammen opplevd mye de siste mnd. Jeg mista nesten pusten her jeg satt, jeg.
Godt at alt ordner seg i tolvte time, da.
Tenk at du skal flytte til Norge igjen. Kanskje du skal dra rundt på en liten blogg-turnè hvis du kjeder deg??? ;)
Kauni-sjalet ditt var rålekkert. Og godt noen nevnte det for deg, at det skulle vaskes, for sjalet jeg har fått, er verdens deiligste, og jeg kan ikke klare meg uten.
Lykke til.

Spurven sa...

Men der var du jo tilbake - og vel så det, jeg har ikke fulgt helt med i timen skjønner eg:-) Koselig!

Nå håper eg virkelig at Pusifer blir helt bra!

Det var fengende med de trommene! Sekkepiper derimot er jo bare nydelig! men antagelig litt voldsom for følsomme katteører - da er det godt å ha handduker å gjemme seg bak:-)

Du har laget mye fint, som du pleier - fint med den lua og halsen i mørkt garn, skal ta en titt på det. Fengende strikketeknikk på den andre lua!

Og du, nå har jeg bestilt bare hell og lykke til deg fremover:-) Ingen flere vandaliserte sko er et særskilt ønske - eller kanskje sånn volumknapp på hørselen til de herrer som har selektiv hørsel..

Ha ei fin helg, du og Pusifer - klem fra Spurven

Vibekes lille ullne sa...

Du skal ikke se bort i fra at det er Pusifer som har rett når det gjelder musikken. Kanskje katten er musikalsk *fnis* Neida, sekkepiper kan være imponerende det. God hun er bedre i det minste.

Imponerende med fletter i to farger, til tross for julekulefølelse. Som vanlig mye fint hos deg. Lykke til med pakking og forberedelser! :)

mormonsen sa...

Så fint at PCen din er tilbake, og at Pucifer er bedre, og at du er tilbake på bloggen. Jeg hadde trodd du var under flytting og installering i Norge, men så var det altså PCen. Jeg lo godt av den historien med de nye støvlettene dine. Forklaringen ligger kanskje i at du forsøkte å gi flere beskjeder samtidig? Du vet jo hvordan det er med menns simultankapasitet. :)
Klem

Torhild sa...

Hva er det man siger? Jo at en ulykke sjeldent kommer alene- men nå tror jeg at du har fått din andel. HIHI må flire litt ang. de varme skoa dine. Hva har din gemnal ikke tenkt?? akke meg! Du lager mye fint. også håber jeg at du får alt med deg til Stavanger og at pusen har det fint.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hei du som sitter i striregnet og stirrer på lyseblå Oleana-mønster ;) Håper det går mye bedre med pus nå.

Det er rart med farger. Jeg har aldri likt lilla. Å så helt plutselig likte jeg mørk lilla veldig godt. Det dukke opp på både eine og andre her. Men jeg er veldig sær på hvilke lilla nyanser jeg liker da. det er ikke barebare...

Drar du snart til Stavanger?

Sonja sa...

Jeg likte godt den musikken, ble jo rent glad av å høre på den. Skjønner ikke hvorfor ikke pus liker sekkepipe, noen sier jo at det høres ut som kattejammer. Får håpe at det går bedre med pusen nå.

Skulle gjerne hatt sånne skuffer med garn. Her er det bare gamle papirer og rot i skuffene.

snakkemunn sa...

Alltid morsomt å lese inne hos deg. Så mye fint du strikker hele tiden også. Jeg ler hele tiden av han som har gått rundt og vaset i dine støvletter. c,") Håper Pusur er frisk nå. Klem fra meg. :))

Viola sa...

En liten hilsen, eller rettere: en STOR hilsen til deg og pusen! Håper virkelig at han kommer seg!!

Ønsker deg en god helg samtidig!
Klem fra meg! :)

Ruth sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Marion sa...

Så bra at det går bedre med katten!
Du tryller fram de fineste ting på pinnene dine. Fint!
Ønsker deg en riktig god helg!
Klem fra trøndelag