tirsdag 20. mars 2012

Deilig tåke

Jeg er rett og slett forelsket i Stavanger.   Til og med den helt moderne "skyline" ser flott ut.

Det er flere som har spurt om vi har flyttet hit for godt.  Nei, vi har ikke det.  Det er DH som skal jobbe her en liten stund.  Jeg vet faktisk ikke hvor lenge det blir.  Jeg håper det blir lenge, men det er slettes ikke sikkert.
Det er en pub nede i byen som heter Cardinal. En torsdag i måneden arrangeres det "Strikk og Drikk" der.    Jeg mannet damet meg opp, tok med meg et garnnøste og dro ned dit.  Og ganske riktig, oppe i andre etasje satt det flere damer rundt et langbord og strikket.  Jeg kjente jo ingen der, men det merket jeg faktisk ikke noe til. Det er nesten som vi tilhører en sånn hemmelig organisasjon, vi strikkere.   Vi kjenner hverandre uansett.  En slags håndarbeidets frimurere.  Vi burde lage oss hemmelige tegn og invielsestradisjoner og ha ringer som ser ut som garnnøster.  Det hadde vært noe det.   Flere av damene på puben strikket Påskeharene til Arne og Carlos.  Jeg har jo lest om både dukker og harer og julekulene på bloggene, men ikke helt skjønt det.

Det er selvfølgelig en mulighet for at jeg er lettpåvirkelig,  men jeg foretrekker å se på det som at jeg har sett lyset.

Bøker og garn er innkjøpt og den første haren er strikket ferdig..


Jeg kjøpte garn på Nille, Østlandsgarn og brukte pinne 3,5mm så den ble nok litt større enn det som var meningen, men det gjør jo ikke noe?

Garnbuttikker ja, det er jo også noe.  Når en kan kjøpe garn nesten overalt, til og med på dagligvarebutikken så er det jo grusomt vanskelig å holde seg i skinnet.

Jeg fant en "ordentlig" garnbutikk også og der hadde de utstilt en tovet  løper jeg falt fullstendig for.  Riktignok  er den vel strengt tatt en juleløper, men en kan ikke henge seg opp i sånt.
Den er strikket i Ullteppegarn på pinner nr. 6.00, men den ble langt i fra så fin som den i butikken. 

Jeg måtte tilbake og spørre damen der om hva det kunne komme av og hun fortalte meg de hadde en spesiell maskin de brukte på sånt. Litt av en nedtur det der.

På den annen side så ble det masse garn tilovers så nå har IPaden min fått seg ny veske. 

Jeg  la opp 50 masker og strikket riller frem og tilbake til jeg hadde 7 riller.   Så plukket jeg opp 7 masker på hver kortside og 50 masker i oppleggskanten.  Strikket et par omganger frem og tilbake i riller før jeg  begynte å  strikke rundt.

Hanken er strikket over de 7 maskene i sidene og strikket i glattstrikk.  Det ruller seg under tovingen.    Jeg strikket så langt garnet rakk og kastet den i vaskemaskinen på 40 grader.   Ullteppegarnet krymper veldig mye så strikk den i hvertfall 10 cm bredere og lengere enn det du ønsker å ende opp med.

Nå står dukkene fra Dukkeboken for tur.  Jeg kjenner jo ingen småpiker som ønsker seg dukke, men det er bare detaljer. 

Først får jeg se om jeg finner butikken, jeg må se om jeg kan finne på noe lurt til middag.  Tåka er tykk som grøt i dag.   Jeg får ta den lange veien.  Tåke er bra for huden har jeg hørt. 

13 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Herlig at du trives i Stavanger. Det føles helt hit når jeg leser bloggen :)

Kos deg med alt olje-byen har å by på:)

Sylvia sa...

Hei og hå, Frue!
Høres som du trives i Stavanger. Morro med litt forandring, tenker jeg (og litt mer sivilisasjon....) OG garnbutikker!
På vår strikkecafe snakker alle med alle, unge og gamle. Det er jo fordi vi alle sammen har lik interesse. Herlig!
Her er det deilig sol i dag, med litt vind. Men ikke tro at våren har kommet enda. Mulig snøen gjemmer seg rundt hjørnet. Man vet jo aldri. Sålenge får man nyte sola mens den er fremme med sitt gule smil!

Marion sa...

Så bra at du trives! :)
Så kult med strikkeklubb på pub...man har alltid noe å snakke om med en med strikker...hihi
Så mye fint du har strikket også! Løperen var stilig! :)
Ha en fortsatt fin uke!
Klem fra trønderriket

Petrine sa...

Hei, så kjekt at du trivast i Stavanger :) Ikkje dumt med den hemmelige klubben og hemmelige teikn :)
Eg også har begynt å gå på strikkekafe, men det er sammen med damer som eg kjente frå før, men som eg ikkje har hatt kontakt med på mange år. Men pinnane og garnnøsta fekk praten til å gå som om vi hadde hatt jamnleg kontakt gjennom alle desse åra :)

Blir sikker litt pjaskete blogging på meg framover, men stikker sikkert innom med jamne mellomrom. For eg liker meg så godt her på sida di, Ruth og du lager så masse fint, Og no har du begynt å lage "Arne og Carlos-hare" også. Du har blitt norsk igjen:))

klem

Farmors sa...

Ja, du er ikke skuggeredd du! Og strikkedamer er i hvertfall ikke mye å være redd for! Spennende med nye bekjentskap. Jeg er nok blant den som ikke helt har forstått hva som er så fint med disse Arne og Karlos greiene, men man vet jo aldri...

wigdis sa...

Så flott at du trives i Stavanger og at du også har klart å oppspore noen strikkedamer, de finnes det nok flust opp av der. Du får melde deg på til Tanangertreffet.
Den påskekaninen til Arne og Carlos synes jeg også er herlig. Den har et slikt flott uttrykk og er veldig sjarmerende.
Skylinen har du også fått tatt bilde av. Synes den er veldig fin og ikke noe en forventer midt i en liten by i Norge.
Kos deg videre i Stavanger.

Anne N. sa...

Liker svært godt tanken din om den hemmelige strikke-ringen, med garnnøstering, pinner i håret og hemmelig språk :O)
Synes hjerteduken din er fin jeg, egen maskin kan man vel ikke ha hjemme???
herlig at du trives i Stavanger, jeg har aldri vært der, men skjønner at det er en flott by.
Jeg har samme forhold til Arne/Carlos- bøkene som du hadde: "fatter ikke skissa" hahahaha, har ingen forståelse hvorfor alle "går mann av huse" for de bøkene - i tillegg STRIKKER alle de samme eggene og dukkene ol. hihi - å nå gjør du også det!!
Vel, selv har jeg ikke sett lyset!
Men haren din er jo nydelig!!
Stor klem, Anne:)

Muffin sa...

For en fin hare! Den skulle jeg likt å strikke.. men kjenner jeg meg selv rett ville det fort blitt mange. Stavanger høres trivelig ut! Og jeg ville såklart vært med i frimu... eh fristrikkerne, hadde jeg bare klart å holde på hemmelighetene! Kos deg videre i Stavanger!

Restegarn i Nord sa...

Så flott at du trives i Stavanger, selv om tåka ligger tett:) Ja det er noe med oss damer og disse strikketreffene, vi blir liksom en allianse og har alltid noe å prate om.
Flott påskehare og ipadveske:) Skal blir gøy å se hva du tryller frem fra Dukkeboken.
Klem og ei fin helg -når den kommer:)

ANNEPÅLANDET sa...

Ja, jeg stemmer for en strikkefrimurerorden - full pakke!
Ellers høres det ut som du har slått deg skikkelig løs i Stavanger. Det er altfor mange garnbutikker og altfor mye garn her til lands. Helt umulig å ta seg en tur ut uten å komme hjem med en pose garn.
Syns hjerteløpereren ble fin jeg! Jeg har ikke helt kommet ned til toving på strikkelista mi, men det står der, og jeg nærmer meg. Det er jo så gøy, og blir så fint!
Ha det riktig fint. Håper du blir lenge i Stavanger, det høres ut som du trives der!

(Men du, hva med naboene? Er det noen fargerike naboer der? Er litt spent på det - likte jo så godt de skotske naboene dine! De hadde personlighet.)

Miss.Møllebo sa...

Åh hvor er det bra at høre hvordan du trives i Stavanger, men hvad med pucifer like han også den skønne by?

innfall sa...

Jeg jobber selv med å se lyset angående både dukker og påskeharer, men er ikke helt der ennå. Det blir litt for mye pirk og detaljer. Men jeg har tenkt å strikke en dukke til småen, en eller annen gang. Vi får se... Var påskeharen enkel og grei å strikke? Den var jo nemlig veldig søt. Og nå sitter jeg her og lurer på om ikke småen MÅ få en sånn til påske. Lettpåvirkelig? Jeg? ;-)

Kjekt at du trives tilbake i Norge :)

mimouna sa...

Stavanger er en fin by. Blir nesten som en lang ferie dette her da. Koselig med strikkekafe, artig hvordan man plutselig sitter og skravler med ukjente som om man alltid har kjent hverandre.

Fortsatt god helg. :)