mandag 12. mars 2012

Tåke og regn

-   og merkelig nok så syns jeg det er helt ok.  Regnet er sånt "fløyelsregn" og tåka er bare som et lett teppe over fjellene. 

Uansett, akkurat nå tror jeg at jeg er i stand til å tilgi Norge uanslett hva slags vær det er. Det er så utrolig godt å være hjemme igjen. 

Jeg har ikke gjort så mye fornuftig disse siste par ukene egentlig. Bare flydd rundt omkring for å bli kjent.   


 Stavanger er jo en nydelig by. 

Den er smekkfull av morsomme butikker, det er flotte utearealer midt i byen og hvert eneste menneske jeg har kommet i kontakt med har vært utrolig hyggelige og hjelpsomme.

Når det så på toppen av alt er Mammutsalg i bokbutikkene så kan dere jo begripe at jeg ikke har tid til  verken å blogge eller strikke.

Og vandre rundt i en bokhandel hvor alle bøkene er på norsk er så fantastisk at jeg nesten ikke tør snakke om det, jeg blir lett en smule panegyrisk.

Husker dere denne?  Som jeg ikke var helt sikker på var noe særlig egentlig?  Men det er den lua jeg har brukt mest.  Mest fordi den egentlig ikke er en lue.  

Men altså, den er jo så  lur.  Strikket i en blanding av bomull og ull så er den ikke varm, men varm nok.  Den blir liten nok til å puttes i lomma på jakka når den rulles sammen og den lar håret beholde frisyren. 

 For ja, jeg klippet meg kort igjen.  Forrige gangen var det hos en "Hairdesigner" i Aberdeen som tok seg skikkelig godt betalt og som fikk meg til å se ut som en litt blortblåst og forskrekket hamster i månedsvis etterpå.  

Denne gangen var det hos en frisør rett borte på Tasta her og håret ligger faktisk som det skal.  Et mirakel egentlig, siden jeg har hodet fullt av kverviller (både utenpå og inni).

Hettelue.  Ja.  Oppskriften sto i et blad jeg hadde, men den er jo veldig enkel da.   Begynn å strikke på toppen og øk ut som på en vanlig lue.   Når den rekker ned i nakken   (12 - 13 cm)  strikk  6 omg med  2 rett, 2 vrang.
Fell så av  20 masker og strikk  2 rett, 2 frem og tilbake.   Øk en maske  i begynnelsen på hver pinne til du har økt  ca. 10 m på hver side,    Legg opp 20 nye masker på hver side og fell løst av.   Lag dusk. Voila, hette.

 Jeg har foresten fått strikket en ting.
 Ice Queen.    Jeg strikket med Filatura di Crosa Golden Line Superior.   (nå, høres det elegant ut eller?)

Men garnet er virkelig fantastisk.   Halsen veier ca. 13 gram og  er som varmt edderkoppspinn.  Kasjmir og silke og bittelitt grann merino.  Herlig. 

Nei, nå må jeg lage mat.  Jeg har lovt DH å lage pinnekjøtt.  Han "oppdaget" det  da han jobbet i Stavanger for 8 år siden.    Men lutefisk det skal ikke ha. 

Jeg har ikke pinner, men man kan vel lage pinnekjøtt i stekovnen, kan man ikke?

14 kommentarer:

snakkemunn sa...

Herlig som alltid å lese dine innlegg. Jeg lurer virkelig på om du har flyttet til Norge for år eller måneder. Det er koselig at du føler gleden med alt det nye slik som norske bøker osv. Jeg har selvfølgelig vært på mmamut og kjøpt en bunke. Klem fra meg. :))

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så koselig at du koser deg blandt rogalendingene. Du er nok veldig norsk innerst inne, ja :D

Kverviller både inni og utenpå hode, den likte jeg, for deg har jeg rikelig av også. Men jeg har noe du ikke har, SOOOOOOL.

Damprist kan brukes istedet for pinner.... tror jeg.

Tovepia sa...

Høres nesten godt ut med fløyelsregn og tåke:O)
Skjønner følelsen din der du går blant bøker på morsmålet, og herlig hodeplagg og hals der du går også!
Kos dæ med våren hjemme, klem;)

wigdis sa...

Så godt å høre at du koser deg i Stavanger og ja, det er en nydelig by. Jeg har kun vært der to ganger i forbindelse med strikketreff, men har så vidt fått vært i sentrum. Synes de har så flott "skyline" hvis en står på nedsiden av det flotte vannet og ser opp mot bebyggelsen på andre siden. Den synes jeg er imponerende.
Det Superior garnet er helt fantastisk, synd det er så dyrt. Har strikket en sokk i det for et par år siden, kanskje jeg skulle prøve å strikke nr. 2 også. Halsen din så iallfall deilig ut.
Jeg lager bestandig pinnekjøtt i stekovnen. Det lærte jeg av en fra Romsdalen, lenge før det ble populært her på østlandet for gud og hvermansen, og det smaker helt fortreffelig.
Kos deg videre i Stavanger.

Petrine sa...

Så kjekt at du trivast :)) Den hettelua likte eg godt og den skal absolutt strikkast !

Eg er nett komen heim frå nokre herlige dagar saman med Håkon og snust og innhallert så til di grader. Men eg er redd eg er nødt til å ta turen ned til østlandet ganske så snart, for no kjenner eg på ein sterk abstinens :)

Viola sa...

Du kan ihvertfall ikke lage pinnekjøtt av strikkepinner.. :P
Pinnekjøtt er godt, både det og lutfisk!

Jeg er glad du har det så bra, at du går rundt og stortives! kan ikke bli bedre det, i regnvær.. Men jeg savner den gamle headingen din.. er vel en vane sikkert..Og nå får jeg aldri høre om de gærne skotske naboene dine heller.. :/

Den lua der fikk jeg lyst å prøve-- bare det ikke blir for vanskelig, for MEG.. Jeg heklet en hals som ligner litt i fasongen på den strikkede halsen du har gjort.. den er fin! :)

Tenk, jeg har aldri vært i Stavanger jeg.. det burde jeg gjøre noe med.. men det er jo så mange steder jeg kunne tenkt meg, egentlig.. i Norge! Er som en skilpadde der jeg.. blir mest med praten.. akkurat som mine strikkerier og heklegreier.. :))

Men du, ha en flott uke og kos deg videre! :) Hils Pusifer! :)

marit sa...

Så bra at du trives:-)
Her i huaet er det gubben som ordner pinnekjøttet, men han har det bare opp i ei gryte og lar det koke leeenge. Så legger han det over på langpanne og skjerper det i stekeovnen. Krafta etter kokinga bruker vi til suppe- "Julaftasuppe fra Amdam" heter den, og står i ei kokebok for Møre og Romsdal. Men ihvertfall- krafta siles, og smakes på så den ikke er for salt (kan evt. spe med litt vann) Ha oppi etpar håndfuller risgryn (av middagsristypen) og finsnitta hodekål. La koke til alt er mørt. Skal være litt tjukk, og den er aldeles nydelig god!!! Beste med hele pinnekjøttet;-D (Jeg er sørlending, og slett ikke vant med pinnekjøtt, gubben er sunnmøring og kan slett ikke tenke seg noe annet!) Jeg har to ribbesider hengende på loftet, fra egenslakta sau, så det blir nok pinnekjøtt til påske når alle er hjemme igjen...

marit sa...

Sa jeg forresten at jeg syns den halsen der var aldeles nydelig??? Jaja, nå har jeg ihvertfall gjort det. Ha en flott dag!

A Foreigner in Italy sa...

Jeg som bor i Italia savner mest av alt en norsk frisør. Vi skandinavere har tydeligvis "vår egen" hårtype og det gjør at man ofte ser litt rar ut når man klipper seg kort i utlandet. Jeg har "alltid" hatt kort hår og sliter fryktelig med å finne en frisør her nede som klarer å klippe meg slik jeg vil. Jeg har sett ut som en bortkommen hamster i snart fire år nå og det begynner å bli slitsomt....

Nikoline sa...

Hei på deg Ruth.
Så godt at alt gjekk i orden til slutt og at de no er "stasjonerte" i Stavanger begge to. La litt nedover her og vart heilt forferda over alt rotet de har opplevd! Men Stavanger er ein flott by,ja.
Pinnekjøtet kokar du i kjele med potetrist,enkelt og greit.
Ha ein fin onsdagskveld:0)

Tonje sa...

Den halsen var bare nydelig. Det ser ut som den er deeeilig å ha på også.

Godt å høre at du trives i gamlelandet... Hvordan gikk det med pinnekjøttet forresten??

Muffin sa...

Når jeg tenker etter tror jeg ikke jeg har lyst til å kjenne på varmt edderkoppspinn. Men det visuelle inntrykket av strikkeplaggene dine er veldig bra. Og det gleder meg å lese at du trives i Stavanger! Da spiller vel ikke været så stor rolle? Her har vi all slags vær hver dag, utrolig spennende og en stor utfordring med hensyn til valg av antrekk :)

Torhild sa...

Så herlig å følge din glede med å være "heil"norsk igjen. Halsen er flott og den ser ser lett og fin ut.

Torhild sa...

Så koselig å være "heilnorsk" igjen. Og bokhandler er også en av mine favoritt butikker. Så fin den var den halsen. Vakkert mønster. God søndag kveld