mandag 5. mars 2012

Ny utsikt

Dette er hva jeg ser når jeg titter ut av vinduet i disse dager.  Og vet dere hva?  Jeg har ikke sett en eneste sau enda. 

Da skjønner dere sikkert at dette ikke er de skotske åsene.   Vi har ankommet Stavanger. Alle tre faktisk, selv om det faktisk var nære på.   Murphys lov virker fortsatt.   Alt som kan gå galt osv. 

Da vi ankom flyplassen her, fått ut bagasjen og dratt ned for å hente Pusifer ble vi møtt av en skikkelig forfjamset toller.   For Pusifer hadde ingen microchip.   Riktignok så sto det i passet hennes at hun hadde en, men den var ingensteds å finne og dermed var det ingen mulighet for å finne ut om passet og opplysningene i det faktisk dreide seg om henne.   Jeg sto jo å så pa at dyrlegen satte den inn så akkurat det der er et mysterium.


Vi drosjet ut til Mattilsynet i Sandnes og en utrolig hyggelig veterinær ga meg lov til å ta med meg Pus inn i landet mot at jeg skaffet henne et nytt pass så snart som mulig. 


Så nå har hun dobbel nasjonalitet.  Hun har fått microchip, ny rabiessprøyte og ny ormekur også, så nå må hun vel være  sikret får vi håpe.


Det har ikke blitt så mye strikking selvfølgelig, men jeg har fått ferdig Stripe Study Shawl

Det var jo den perfekte  bilpassasjer/fly/se på tv strikking.  Og så fikk jeg endelig brukt opp det jeg hadde igjen av dette garnet.  50/50 kasjmer og silke.  Helt nydelig garn, men jeg hadde så masse av det og dette blir det 3 sjalet jeg strikker av det samme garnet. Men deilig ble det. 

Nå skal jeg ut å gå tur.  Det er utrolig pent rundt her og KJÆRE VAKRE VENE som jeg har savnet norsk natur og hav og fjord og ordentlige fjell.  Og så har jeg jo også fått fri tilgang på Seigmenner.  Kan ikke bli bedre enn det.29 kommentarer:

Viola sa...

Hallo!!

Her sitter jeg og sprudler innvendig så det riktig er til å ta å føle på, det jeg leser hos deg!! VELKOMMEN til gamlelandet kjære deg!! =) Så artig, og du verden-- tenk at en skotte kan få norsk pass sååå fort da, hehe ;) (da mente jeg Pusifer ja)
Ble nesten nervøs her da jeg leste at passkontrollen stoppet Pusifer.. Heldigvis gikk det bra! Og det er sikkert bare helt deilig å komme til nytt sted, med fjord og høye fjell! ;)

Nyt tiden Ruth, og gi Pusifer en real god klem fra meg! :)

PS Måtte han sitte i bagasjerommet i flyet, eller sammen med dere? (ja, altså Pusifer) ;))

Stubbetufsa sa...

Velkommen hjem!
Vel, du blir nok å mimre om tidligere tider blant spesielle naboer og sauet over slake heier!
Du kommer til å savne byene der over, du kommer til å bruke en tid til å ikke begynne setninger med : Da jeg var i Skottland...

Men vi kommer til å elske at du er kommet til hjemlandet, og vi vil nok hjertelig tilgi deg en del mimring!

Klem fra nord!

KariL sa...

Velkommen hjem til Norge. Nydelig utsikt du har fått og er så glad det gikk bra med Pusifer til slutt.
Nyt dagene begge to!

KariLklem:)

A Foreigner in Italy sa...

Det høres ut som du er glad for å være tilbake i Norge. Kos deg med seigmennene dine. (Må si jeg er litt misunnelig der...)

Fin utsikt du har fått. Jeg som er Bergenser må si at jeg savner å ha utsikt til sjøen. Her jeg bor er det ikke noe vann i mils omkrets. Tror jeg må få meg et "fuglebad" i det minste...

Mette sa...

Sa godt at dere alle kom dere vel inni landet. Kjenner det stikker bittelitte grann av hjemlengsel nar jeg leser om returen din... Har dere flyttet tilbake for godt?

Orlaug sa...

Å, so kjekt å høyre.....at det gjekk bra med Pusifer til slutt.
For eir fint vèr de har i Stavanger, her litt lenger nord er det ein heller grå dag.
Nydeleg utsikt òg, då er vel alt vel.

Ati. sa...

Velkommen, velkommen. Fin at det gikk til slutt bra å importere pus! Nytt det nydelige været på sørlandet :)

snakkemunn sa...

Koselig at du føler det er godt å komme til Norge. Nydelig sjal og så bra alt gikk fint med Pusi.. klem fra meg.

Marion sa...

Nydelig utsikt! Så bra katten fikk bli med til Norgen! :) Kos dere i Norsk frisk luft;) Klem

Sissel sa...

Velkommen til Norge og flott at du har funnet deg godt til rette. Sjalet var kjempefint, og jeg har tenkt på å strikke et selv i samme mønster. Men må få ferdig litt annet først...

wigdis sa...

Velkommen tilbake til Norge, så koselig at du er på norsk jord.
Så flott at det gikk bra med Pusifer da. Jeg visste ikke en gang at de måtte ha eget pass, trodde det holdt med veterinærattest, men nå har jeg lært det også.
Håper du virkelig koser deg her hjemme, utsikten var iallfall flott.
Sjalet ditt har jeg allerede lagt merke til inne på Ravelry, det ble nydelig.

Ønsker deg ei flott uke og kos deg med seimenn, det er utrolig godt og nå fikk jeg også lyst på det.

klem

Vibekes lille ullne sa...

Velkommen hjem til Norge igjen og utsikten ser nydelig ut! Selv om den skotske naturen er litt mer eksotisk for oss her på berget. Da gjenstår det bare å se om naboene kan matche det du er vant til. :)

Flott sjal forresten, ser deilig ut. :)

Linda sa...

Velkomen heim!

ANNEPÅLANDET sa...

Velkommen til Norge!!! Det er jo absolutt rette tida på året, nå rett før våren setter i gang for fullt! Vakker utsikt du har fått deg (selv om jeg syntes det var fint der du bodde før også).

Har dyr egne pass???? Det ante jeg ikke.

Nå får vi håpe dere får noen rolige dager/uker, med like blå himmel som på bildene her, så dere får slappet av og falt til ro - det har dere sannelig fortjent! Med seigmenn! Eneste ulempen er vel at nå får du ikke så mange pakker i posten med seigmenn mer..... ;-)

Tovepia sa...

Velkommen hjem til gamlelandet! Blir vel så vi kommmer til å savne sauene, og ikke du:O)
Kos dæ, klem fra mæ;)

Petrine sa...

Hei igjen ! Og tusen takk for helsinga.

Det var da endelig godt det gikk godt. Eg hadde svimt av om dette skulle ha skjedd med meg og Barnum. At desse chipa "vandrer" er eit kjent fenomen og veldig dumt.

Håper du får det fint i Stavanger, og du får nok sikker snart sjå sauer igjen, berre vent :)

Nydelig sjal ! Her blir det som alltid starta på eit prosjekt og vips så er vi over på eit anna. Uten å få ferdig noke som helst. Kan hende eg får ro over meg etter at eg har kosa litt med vesle Håkon :)

klem

Elsa sa...

Velkommen til gamlelandet både du og Pusifer. Ser da ut som hun har funnet seg godt til rette.
Ha en fortsatt fin uke:-)

Farmors sa...

Velkommen "hjem" Ruth! Storslagen utsikt du har fått deg! Nyt den herlige årstiden vi har i vente!

Tonje sa...

Så bra at det ordnet seg med å få Pusifer med seg inn i landet. Er dere her for godt, eller blir du/dere å dra litt fram og tilbake mellom Norge og Skottland?

Sjalet ditt ser godt og varmt ut... deilig å slenge over skuldrene en kjølig sommerkveld...

Spinster Beth sa...

The pictures of the village are gorgeous ... such blue water!

Sonja sa...

Du allverden for en spesiell katt. To nasjonaliteter og eget pass, to for sikkerhets skyld. Jeg visste ikke at dyr hadde pass engang. Håper den trives i Norge. Ønsker dere alle et fint opphold ved sjøen.
Veldig fint sjal du har strikket.

mormonsen sa...

Velkommen til Norge til dere alle tre! Er det ikke deilig å være ferdig med flyttesjauen? Håper den nye boligen fungerer fint, og at dere alle vil trives. Utsikten ser ut til å være upåklagelig. Jeg pleier å si at jeg vet ikke hvilket vær vi har, dersom jeg ikke ser havet :)

marit sa...

Velkommen tilbake til Norge:-)Du må sikkert ikke reise langt for å se noen sauer...de har endel av dem i området der nede!
Flott utsikt dere har fått. Har vært lite i Stavanger, men nå går dattera på Gann i Hundvåg, så vi var innom byen da hun flyttet ned. Fin by:-)

Kos dere, og ha en flott vår! Ser ut til å være adskillig bedre vær enn det vi har lenger nordvest...

Restegarn i Nord sa...

Hei,hei .g velkommen hjem til gamlelandet:)
Så godt at dere kom dere inn i landet med hele familien inntakt. Du kunne jo risikert en hjemsendelse på stedet og hvor skulle stakkars pus gjort av seg der borte i Skottland uten matmora si.
Klem og ei fin helg -kos deg i Vestlandsnaturen:))

Anne N. sa...

ååh Ruth, velkommen tilbake til gamlelandet :O)
Så godt at Pusifer fikk lov til å følge med, gleeeede forstår jeg!!
Så nå skal du altså være bofast i Norge altså, feire påsken og 17,mai og alt hva det nå er som feires - rett og slett LIVET :O))
Ønsker deg en superflott helg!
Klems, Anne:)

Torhild Reidardatter sa...

Velkommen til landet. Ja man merker først når man kommer på besøk eller flytter hjem igjen hvor mye man savner Norge. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg flyttet hjem til Norge igjen etter 22 år i utlandet ;)

Muffin sa...

Gratulerer med ny utsikt! Og den var jammen meg fin! Håper dere vil trives her i gamlelandet. Og jeg er så lettet over at katta kom seg med. Vi fikk hunden chippet og dagen etter kom chipen ut igjen :) Det Sjalet Var Veldig Fint, det likte jeg! Mellom oss så er jeg ikke noen stor fan av kunststrikking og dilldall, dette var helt i min gate så man kan nok ikke se bort fra at det dukker opp en kopi.

frk.Badegakk sa...

Velkommen hjem!!!!

randi K design sa...

Faar si velkommen til Norge, selv om jeg ikke er der selv! (Skulle gjerne vaert der en tur ja...) Du faar ta deg en liten tur paa avveie ned til Egersund og hilse til hjembyen min...