fredag 13. november 2009

Ryggesløs

Ryggen min gjør ikke vondt lengre! Da jeg våknet i morges var ryggen min blitt snill igjen. Det er nesten verdt det - å ha vondt så lenge, mener jeg - det kjennes så fabelaktig ut når det blir bra igjen. Nesten et helt nytt liv. Men ikke minn på det neste gang den slår seg vrang, vær så snill. Sånne sannheter gjør seg best i retrospektiv.

Vesten min ble ferdig. Som dere ser gikk jeg opp for garn i fargen jeg brukte. Men pytt - jeg bare later som om det er sånn jeg ville ha den. Garnet er litt tykkere enn Faerytale (som mønsteret var beregnet for) og dermed blir det jo færre meter pr. 50 gr. også selvfølgelig. Jeg burde ha tenkt på det da jeg kjøpte det. Det gikk med 225 gr. Iris Alpakka.

Dette garnet er min nye, store kjærlighet. Når jeg blir rik skal jeg strikke meg hus av det og flytte inn. I hvertfall skal jeg bo i denne vesten. Myk, veldig varm og lett som en fjær.

Jeg søkte på nettet for å se om jeg kunne finne noen som solgte det på nettbutikk, men fant ingen. Så om noen vet om et sted ville jeg bli glad. Altså; Iris Alpakka fra Rauma.

Jeg hadde tenkt å strikke skjerf av det lilla - men nå gikk halve det ene nøstet med til fronten på vesten, så det får bli en halsvarmer av resten isteden.

Vesten var utrolig enkel å strikke. Den ble strikket i ett stykke på tvers på pinner nr. 6 og jeg klarte til og med å strikke liggende.

I dag har det vært uvær. Storm og regn og perfekt vær til å sitte inne i. Siden jeg nå kan sitte igjen dro jeg frem symaskinen min.

Det ble 4 hjerter som er fylt med vatt og resten av de tørkede rosene mine fra i sommer. De dufter like mye fremdeles.


Det ble en juleengel også. Hun er ikke helt ferdig enda. Hun må få litt personlighet, syns jeg. Og så har hun ikke vinger. Jeg vet ikke hva det er med de vingene - jeg takler dem ikke helt. Men hun er en engel altså - med svarte strømper.

Da jeg begynte på henne var det meningen at hun skulle bli nok en leddkledd dame, men hver gang jeg måtte en tur i skapet hvor jeg har sysakene min falt denne biten med rød fløyel ut. Den har ligget der i flere år - alt for liten til å brukes til noe som helst egentlig. Men nå forlangte den visst å bli brukt så jeg måtte bare gi meg. Men det er da ingen regel som sier at juleengler ikke kan ha svarte strømper? Er det?


Sånn ser det ut på kjøkkenbordet mitt akkurat nå. Rent kaos med andre ord. Er det ikke deilig?

Det lille tre-syskrinet fant jeg på en bruktbutikk og betalte 20 kroner for. Med litt sandpapirsliping og maling ble det akkurat som jeg ville ha det. Jeg har ønsket meg et sånt i alle år, men aldri kommet så langt at jeg har fått anskaffet meg et. Men nå har jeg det altså.

En av tantene hadde et sånt stort et som sto på gulvet og det morsomste jeg visste var å rote rundt i det. Knapper og bånd. Stoffbiter og blonder. Rene himmelriket.

På samme butikken fant jeg disse;Damene som sto der syntes ikke mitt gledeshyl sto i forhold til gjenstanden. De sendte hverandre øyenkast av typen "gal utlending" og smilte litt sånn spydig. De ville ha 2 kroner og 50 øre for den og det fikk de.

"Den der trodde jeg aldri vi ville få solgt" hørte jeg hun ene sa i det jeg gikk ut døren.
Pøh! Hva vet vel de? Jeg syns de er nydelige. Og som kjent; Beauty is in the eye of the beholder.28 kommentarer:

snakkemunn sa...

Som vanlig herlig å lese. Syskrinet er helt topp. Husker selv rotingen min i syskrinet. Bestemor sa alltid, slutt å rot. Jeg bare ignorerte det og satt i min egen verden og rotet.
Klart engelen kan ha svarte strømpebukser og ingen vinger. :-)

Velkommen til min kreative verden sa...

Så mye fint du lager. Hjertene er nydelige: )

Røsslyng sa...

Du verden så mye du har fått gjort på tross av vond rygg.
Vesten ble kjempefin den selv om det måtte jukses til litt med garnet, og ingen har maken ;) Jeg synes faktisk den så vel så fin ut slik.

Et sånt syskrin har visst jeg også stående, tomt vel og merke. Det er svart, slitt og noen har antakelig brukt det som fargeskrin? så det er ikke særlig fristende å ta i bruk, mulig jeg burde ta meg tid til å få det satt i stand for slike syskrin er jo litt sjarmerende...
Ha en super helg! Håper ryggen holder seg bra fremover :)

Gamleheksa sa...

Så godt da, at ryggen har tatt til vettet. Med alpakkavest, så går nok vinteren bra. Bare du ikke bestemmer deg for å vikarere for en bryggesjauer da :D

Kan ikke skjønne hva som er feil med de sauene, de er jo skjønne. Det er engelen uten vinger også ;)
God helg.

Tonje sa...

Vesten din ble riktig lekker, den, Ruth. Og den ser ordentlig god og varm ut.... får nesten lyst å strikke meg en slik selv... kunne trenge noe nytt å slenge rundt meg når jeg sitter i stua og småfryser...
Sånne syskrin er kjempesøte. De huser alltid en masse små skatter som er spennende for små fingre å plukke på. Og sauene ER faktisk ganske søte, ja... Ihvertfall verd 2.50!

Tonje sa...

Åhhh... glemte å si at juleengelen din er supersøt. Hun kan meget godt ha svarte strømper... og vinger er det vel egentlig ikke så nøye med så lenge man vet at hun er en engel...?? Hvor har du fått tak i mønster (eller har du bare laget mønster selv?)? Kunne trenge noen nye engler og nisser til jul, og synes disse frodige damene er så søte.

Muffin sa...

FOR en produksjon!
Vesten: kjempefin, en sånn vil jeg også ha.
Hjertene: utrolig søte!
Engelen: kjempefin og artig, stilig med svarte strømper ikke sant. Husk at englevinger egentlig er usynlige så de behøves ikke. Og et sånt syskrin har jeg maken til, bare at jeg malte mitt rødt...
Jorull og Bærtil hilser så mye til sine to nye søte venner! Ønsker deg og saueflokken din en riktig god helg.

pepperkverna sa...

Flott vest! Hege

mette sa...

NYDELIGE SAUER!! De blir en i godt humør av å titte på vettu!

Og jeg tror - noe jeg har forsøkt å formidle x antall dager...
at postmannen din har valgt å GÅ til Norge og levere pakkene personlig!?

Flott at ryggen er bra!

MirreVirre sa...

Jeg flirer like godt hver gang jeg kommer til deg jeg asså! =)
Jeg synes juleengelen var fin jeg! Det er kanskje en nisseengel?
Og de sauene var kjempesøte synes jeg, de kunne lett blitt med meg hjem også!
Også tusen takk for så koselig kommentar i bloggen min da!!!

gunknitter sa...

Hei igjen :) Flott at ryggen er snill igjen !! Tusen takk for kjempe hyggelig kommentar på bloggen min. Å titte innom bloggen din er en sann fornøyelse på mange måter !! Du virkelig inspirer, Ruth !!

Engler trenger ikkje venger !!(rima nesten) og din røde engel med svarte strømper gjorde susen !!

No må eg rydde opp i rotet mitt, treng tida. Eg skal ha middagsgjester på søndag !!

Ha ei kjempe fin helg, Ruth !!

Litt om alt sa...

Engel uten vinger og med svarte strømper; Genialt!
Den vesten ble superlekker, og den lille tvisten med annen farge gjør den personlig, spennende og "one of a kind". Skal rote litt rundt i cyberspace for å se om jeg kan finne mer sånt garn til deg slik at du får strikket det huset. Dit vil jeg på besøk en dag!!
Sauene var da bare bedårende og muntrasjonsskapende vesener. De damene bak disken må ha ett kjedelig liv?

Takk for en herlig liten stund inne hos deg igjen :)
Klem

Eirin sa...

For en nydelig vest! ;-)
God helg til deg fra meg.
-Eirin

Anonym sa...

hei tror en ken bestille det garnet direkte fra fabrikk.

Anonym sa...

Tror du kan bestille garnet direkte fra fabrikken. susann

Birgitta sa...

Vad du har varit flitig och vad fin din väst blev. Och så har du fyndat ett sådant syskrin som jag vill ha. Vad bra att ryggen din är bra nu.
Önskar den en mysig fredagskväll och en skön helg.
Kram Birgitta

Beyla sa...

jeg er snill som en engel og de eneste strømpene jeg har er sorte. helt sant!! de snakke rom hjortejakt på tv og jeg klarer ikke å slutte og sikle... hjortekjøtt er så farlig godt!!! kunne vurdert å ta jegerprøven bare for å kunne jakte. nam nam nam!
men det var jo slett ikke det jeg skulle skrive om. Jeg skulle si at iris alpakka har jeg aldri hørt om, og om det kjennes vått ut sånn som tynn alpakka?

Beyla sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Annepålandet sa...

Så deilig vest! Og så fin engel - den ligner litt på meg i figuren...

Sånt syskrin har jeg! Med ben. Arvet etter farmor. Jeg skrev et blogginnlegg om det, men så fikk jeg aldri tatt noe bilde. Må se og få gravd det frem fra glemselen.

Jeg blir ikke klok på disse skottene. Eier de ikke god smak? Sauene er jo herlige! Og vel verdt sine 2,50, spør du meg.

Ønsker deg en riktig god helg!!!
Så flott at ryggen er bra!

Stubbetufsa sa...

Hei! Du har laget mange humørløftende ting, det sier nå jeg!
Loppegull med Gullemor og Ullemann hilser til nye bloggvenner: BÆÆÆÆ!

Stilige bruktbutikkkjøp!

LivM sa...

Vesten din ser både varm og god ut. Håper du får tak i mer garn.
Supre hjerter og nissedame du har laget. Sorte strømper må jo være helt ok!

sipusa sa...

jepp
søndag
gleder meg til å se hvilke personlighet juleengelen utvikler:-)

og ang iris fra rauma kunne jeg ikke vært mer enig...har en kjole i det som jeg bruker om vinteren og den er bare sååå deilig, hadde jeg bare klart å holde meg unna nettet så kunne jeg fått penger til å kjøpe noe av dette på husfliden;-P

men om det finnes på nett, det vet jeg søren ikke. Kan sikkert kjøpe og sende da, du kan evt sende meg en mail og så kan vi avtale:-)

Sonja sa...

Så søte de var, de sauene. De kunne jeg også funnet på å kjøpe.
Det tok litt tid før jeg skjønte hva du hadde gjort med den vesten. Jeg kunne ikke se noe som ikke var som det skulle. Den ble jo riktig lekker.
Denne helga har vi vært på hytta og sett om Kari Gurine har det bra. Vi har til og med pyntet juletreet der og satt på litt varme for de små som bor der oppe hele året.

Sist jeg la inn komentar hos deg ønsket jeg deg en fin søndag, pinlig....det var jo mandag. Jeg sa noe stygt idet jeg sendte. Men det var ikke ment for deg. Håper du har hatt en fin søndag i dag.

Sylvia sa...

Vesten din ble kjempefin, selv med det andre garnet/fargen foran.
Det er Rauma som har Iris, og vi har jo Rauma garn i butikken, men har valgt å ikke ha Iris i sortimentet vårt, selv om det er navnet på min Bestemor.
Nå har det kommet et nytt garn fra Rauma, Punto, som vi SKAL ha. Den bestod kosetesten!!!!

Stubbetufsa sa...

Takk for trøsteord.
, Ruth! Vi har jo mistet katter før, men de har vært vekke lenge, så vi fikk på en måte forberedt oss. Nå var plutselig lillepusen bare død - litt for mye for to gamlinger...
Men det går jo bra!

Anonym sa...

Da kan jeg herved, og med stor glede! melde om at pakken er FRAMME!! Og den var absolutt verdt å vente på! Guttungen stupte over den mørke sjokoladen....
"he? sjokolade??"... *s*

Jeg må bare vaske gulvene før jeg begynner å labbe rundt i de flotte hvite sokkene!

Tusen takk!

Anonym sa...

Kom hjem fra to dagers møtemaraton på Gardermoen i dag, og fant pakke fra deg da jeg kom hjem i ettermiddag. TUSEN HJERTRELIG TAKK! Jeg er overveldet, og kan ikke vente med å teste både det ene og det andre. Kor spennanens! Du får lese mer om dette på bloggen min til freddan.
Den engelen din ser jo bare helt herlig vovet ut, og de svarte strømpene gjør virkelig susen.
Det er noe med fasongen på lårene hennes som er ekstra sjarmerende....
Så bra at du har blitt bedre i ryggen din. Kos deg med de flotte sauan, og kos deg ekstra over at det finnes dumme selgere som ikke skjønner seg på "godbiter".
Kjekt sykskrin har du også. Jeg har en større modell, et som står på golvet. Fra loppemarked, selvfølgelig, men begynenr å fp lang ansiennitet her i huset også, sånn ca. 20 år. Det har behov for jevnlig ettersyn og stramming av de skruene som fester de "pinnene" på sidene, men er ellers gulle godt.
Forresten - kan jeg få kopiere et av dine bilder av av Pusifer til et av mine innlegg?
:)

Anonym sa...

hvorfor ikke:)